Hedonihil – I (2019)

”Liquidate the winners, the losers, the poor. Finish us once and for all. My wet dream, there is no space for a human being. Line them up and shove them in.”

Näin julistaa Mikko Kotamäki Hedonihilin debyytiltä löytyvällä ”The Whole Human Species Systematically Murdered” -kappaleella. Tämä kuvastaa hyvin mitä tuleman pitää. Mukana tuhon ja väkivallan tiellä Kotamäen lisäksi kulkevat Juho Räihä sekä sanoituksista ja sävellyksistä vastaava Juuso Raatikainen. Herrat ovat tuttuja mm. Swallow The Sunin riveistä. Yhtäläisyyksiä edellä mainittuun kokoonpanoon on tosin turha etsiä, sen verran eri sfääreissä liikutaan.

Lohduton death/doom- laahaus on vaihtunut hallitun kaoottiseen modernimman kuolon ja vihaa tihkuvan mustan metallin epäpyhään sekasikiöön. Armoa ei anneta vaan puolituntisen kertakuuntelun jälkeen olo on kuin olisi saanut selkäänsä ja maassa maatessa vielä potkittu viimeiset elonrippeet pihalle.

Ahdistava ja sielun murskaava tunnelma jatkuu kuuntelukertojen lisääntyessä eli vaikuttaisi siltä että levy myös kestää aikaa. Tämä jää vielä nähtäväksi – tai kuultavaksi.

Suoria verrokkeja bändin musiikkiin on vaikea löytää, mutta siellä täällä voi kuulla Forgotten Horroria, ”Bloodsoaked And Ill-Fatedin” aikaista Trollheims Grottia sekä Funeris Nocturnumia. Vertaaminen on sinällään turhaa, sillä Hedonihil seisoo tukevasti omilla jaloillaan.

Jos musiikillinen puoli vastaa kunnollista turpasaunaa päättyen tyrmäykseen, tuovat ihmisvihassa kylpevät sanoitukset mukaan teräaseet lahtaamaan heikkoja ihmismassoja entistä rivakampaan tahtiin. Voi vain kuvitella mitä herra Raatikaisen lasissa oli luomisprosessin aikana, sen verran vakuuttavaa jälkeä on syntynyt.

Vaikka Hedonihil koostuu kovan luokan tekijöistä, on joka tapauksessa kyseessä todella onnistunut debyytti, joka kuuluu jokaisen itseään kunnioittavan misantroopin levyhyllyyn.

9/10

Marko Klingberg

1.Otherworldly Embrace
2.Run You Scum
3.The Hedonist Anthem
4.Temple Of Venus
5.Anti-Human Agenda ( Misanthropy part 1)
6.The Whole Human Species Systematically Murdered ( Misanthropy part 2)
7.Better Tomorrow
8.Pessimism Is The New Realism

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here