Galvanizer- Sanguine Vigil (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Kotimainen death metal/grind-yhtye Galvanizer näyttää osaamistaan ensimmäisellä täyspitkällään varsin mallikkaasti. Bändiäjo lähes sen alkuajoista, eli noin vuodesta 2013 seuranneena voin todeta, että meno on vain parantunut jokaisen julkaisun kohdalla. Ja debyyttialbumi nostaa riman jälleen hieman korkeammalle.

Vaikutteita yhtye on ottanut mitä ilmeisemmin vanhemmilta pohjoismaisilta death metal-bändeiltä, sillä yleisen tunnelmansa puolesta ”Sanguine Vigil” voisi olla kuin suoraan 90-luvulta. Yhtye ei kuitenkaan kuulosta vanhahtavalta, saatikka sitten minkään kyseisen aikakauden yhtyeen kopiolta, vaan saa musiikkinsa kuulostamaan omaltaan.

Kotimainen death/grind ei sen kummempia kikkailuja kaipaa, ja sama pätee Galvanizeriin. Meno on simppeliä, mutta rajua ja raskasta. Polkeminen on erittäin tasokasta kun palaset loksahtavat hienosti paikalleen miltei joka kohdassa. Melodisuuttakin löytyy juuri sopivasti. Ehdottomia helmiä albumilta on hankala valita, jokainen kappale toimii sen verran hyvin. Itselläni tosin levyn kolmas ralli ”Deathbeat Deity” pisti pään heilumaan hivenen muita enemmän.

Kyllä tässä maassa death metal vielä elää ja hengittää. Nämä kaverit pitävät siitä huolta. Galvanizerin jäsenet ovat vielä nuoria miehiä, ja jos nuorella iällä iskee tulille näin väkevän debyyttilevyn, voi vain kuvitella mitä tulevaisuus näille herroille tuo tullessaan. Yhtye on ollut jo jonkin aikaa nousukiidossa, ja tämän tuoreimman näytön perusteella se kiito tulee vielä jatkumaan.

9/10  

Aleksi Hurme

1. Mood for the Blade
2. Enjoyment of Annihilation
3. Deathbeat Deity
4. Sanguine Vigil
5. Grind Till… You’re Dead!
6. Domestic Mastication
7. Gorefestation
8. Premature Rot
9. Unfinished Autopsy
10. A Painful End for Curiosity

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.