Folk Metal Big 5: Suomalaiset folk metal –jättiläiset kirja ilmestyy huhtikuussa.

Tiedote 26.1.2020

Suomalaiset folk metal –jättiläiset: Suomalaisen kansanmusiikkimetallin oraalinen historia. Markus Laakson kirjoittama teos ilmestyy 10.4.2020.

Folk Metal Big 5 – suomalaiset folk metal -jättiläiset kertoo viidestä omintakeisesta suomalaisbändistä, jotka nostivat kansanmusiikkivaikutteisen metallin kansainväliseksi ilmiöksi. Kirja pureutuu Ensiferumin, Moonsorrow’n, Finntrollin, Turisasin ja Korpiklaanin värikkäisiin tarinoihin. Ääneen pääsee myös Amorphis, jonka ”Tales From The Thousand Lakes” (1994) toimi lähtölaukauksena kotimaiselle suuntaukselle.

Kiistellyn genren sisälle mahtuu lähes yhtä monta alalajia kuin bändiäkin. Kirjassa pohditaan lajityypin syntyä, ominaispiirteitä ja problematiikkaa sekä vahvoja kytköksiä romantiikkaan taiteenlajina.

Termi Folk Metal Big 5 on kirjassa käsiteltyjen suomalaisjättiläisten sisäpiirivitsi, joka on mukaelma thrash metalin Big Fourista (Metallica, Megadeth, Slayer ja Anthrax).

Markus Laakso (s. 1976) on pitkän linjan musiikkitoimittaja, valokuvaaja ja muusikko. Hän on Kuolemanlaakso-yhtyeen biisintekijä ja perustajajäsen. Like julkaisi häneltä teoksen Amorphis vuonna 2015.

Huhtikuussa ilmestyvän kirjan saa ennakkotilaukseen linkistä.

Artikkelikuva: Raisa Krogerus ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here