Flame – Ignis Spiritus EP (2020)

Ääriesimerkki hyvästä välipalasta

Joskus tuli kuunneltua Flamen aikaisempia kokopitkiä “Into The Age Of Fire” (2005) sekä “March Into Firelands” (2011), ja muistelen ajatelleeni jo silloin kuulostaa kovin paljon bändin serkulta Urnilta. Odotin uusimman mini-julkaisun “Ignis Spiritus” olevan edelleen samaa ryönää kuten aina ennenkin. Onko yhtyeen musakki siis edelleen samanlaista?

Kyllä ja ei. Hakkaava black/thrash metal roihuaa edelleen kuin Helvetin lieskat – juuri niin kuin Flamelta osasin odottaa. Mutta nyt mukana on myös hyytäviä ja jopa eeppisiä kitaramelodioita, jotka tuovat itselle mieleen Bathoryn iki-ihanan “Under The Sign Of The Black Mark” -klassikon huikeimmat hetket à la “Enter The Eternal Fire” sekä “Call From The Grave”. Hui hurjaa ja ihanaa! Kohokohdaksi EP:ltä kohoaa jylhä “Primordial Storm”. Kansitaide miellyttää myös mukaillessaan Venomin kuuluisaa vuohiuketsia. Todella cool.

Viime aikoina olen viihtynyt paljon paremmin sellaisten +/- 20 minuutin mini-julkaisujen kuin koko pitkien albumien kanssa ja “Ignis Spiritus” osuu oikein mainiosti tähän aikaikkunaan. Flame on onnistunut tasapainoilemaan napakan häpäisyn ja juhlallisen pimeyden ylistyksen kanssa.

4/5

Janne Lesonen

1. Intro
2. Firespirit Of Rebellion
3. Primordial Storm
4. Astral Crypt
5. Force And Fire

Linkit:
http://www.satansflame.com/
https://www.facebook.com/satansflame
https://satansflame.bandcamp.com/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here