Fireprovenin uusi single ”The Tower” kuunneltavissa

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Tiedote 7.3.2018

Järkälemäinen Fireproven-maistiainen kuunneltavissa tänään. ”Future Diary” -debyyttialbumi julkaistaan 23. maaliskuuta.

Viime syksynä Battle Beastin Noora Louhimon kanssa duetoidun ”Shine”-uutuussinglensä julkaissut Fireproven paljastaa tänään lisää tulevan esikoisalbuminsa herkkuja. Jos bändi onkin aikaisemmin tehnyt järkälemäisiä progeteoksia, nyt soppaan on lisätty entistä enemmän myös sinfonisia elementtejä, ja gargantuaaninen ”The Tower” vyöryy kuultavaksi Spotifyssä kaiken kuuden minuuutin ja 29 sekunnin voimallaan.

Fireprovenilta on totuttu myös näkemään pieteetillä rakennettuja visuaalisia tuotoksia. Jarno Sirviön tekemä ”The Tower” -lyriikkavideo jatkaa tätä samaa linjaa, ja ihmisen kasvuprosesseihin pureutuvat lyriikat pääsevät oikeuksiinsa näyttävässä paketissa.

Fireprovenin Ilari Hannula kertoo:

Biisin musiikillisena inspiraationa puolestaan on toiminut myös elokuvamusiikki ja japanilainen perinnemusiikki. Mukana on myös vaikutteita videopelien soundimaailmasta.

Singlen orkestraatioita ei ole nakuteltu vain bittimaailmasta, vaan kuorot, sellot, trumpetit ja saksofonit on taltioitu biisiin perinteisin menoin. ”The Towerin” naisvokaaleista vastaa Siiri Laine.

Singlen ja albumin kansitaide Petri Lampela: www.petrilampela.com

Fireprovenin debyyttialbumi ”Future Diary” julkaistaan 23. maaliskuuta.

1. Shine
2. The Tower
3. Sea of Fear
4. Layers of Time
5. Future Diary
6. Wrathful Beast
7. Shame
8. Empty Openings
9. Alone in the Dark
10. The Interior Castle

www.fireprovenband.com
www.instagram.com/fireprovenband
www.facebook.com/fireprovenband

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän