Ruotsista maailmalle syöksynyt rockia, countrya ja rockabillyä yhdistelevä Fatboy hurmasi Malmitalon yleisön omalla viettelevällä ja vastustamattomalla yhdistelmällään. 

Yhtye julkaisi tänä vuonna kehutun “Diggin’ the Scene” -albumin, jonka kiertue tavoitti Suomen jo kolmannen kerran. Maamme onkin ottanut Fatboyn lämpimään syliinsä ja ahkera keikkailu on palkittu yleisömäärien kovassa kasvussa. Malmitalo oli loppuunmyyty jo hyvissä ajoin. 

Bändi on muistanut myös hehkuttaa Suomea ja suomalaisia. Kitaristi Hannu “Rockabillyn Kerry King” Kiviaho on itsekin syntyjään härmäläisiä ja taittaa hyvin sujuvaa Suomea. Fatboy on kotoisin Ruotsin Eskilstunasta, jossa on laaja suomenruotsalaisväestö ja vahva musiikkikulttuuri. Yhtyeen lisäksi ruotsalaiskaupungista maailmalle on ponnistanut HIMin Mika Kristian ”Kaasu” Karppinen ja ABBAn laulaja Anni-Frid Lyngstad.

Malmitalon keikalla kuultiin uudelta levyltä tärkeimpiä paloja ja etenkin sinkkuna julkaistu tarttuva “Mercy, Mercy” on jo osa Fatboyn parhaimmistoa. Esa Pulliainen ja suomalainen laulaja Heidi Kaarto toivat myös mukavaa suomalaisväriä uuteen levyyn. Heidi on Suomen keikoilla välillä ollutkin mukana “Aila”-kappaletta laulamassa.

Illan anti kattoi yhtyeen koko uran tärkeimpiä biisejä ja etenkin suosikit “What Would Elvis Do?”, “This Tear Will Never Leave My Eye” ja “Last Train Home” toimivat ja soivat onneksi jokaisella bändin keikalla.

Fatboyn yli 20-vuotinen yhteensoittaminen näkyy tasaisen varmassa ja laadukkaassa tekemisessä. Bändi ei kuitenkaan ylisuorita vaan jättää tilaa tulkinnalle ja antaa kappaleiden kehittyä, kuten levyversiosta poikkeava “Bad News From a Pretty Red Lips” -kappalekin todisti. 

Laulaja Thomas Pareigisin samettisen hypnoottista laulua jaksaisi kuunnella tunnista toiseen. Kappaleissa kuten “Dreaming Like I Did” miehen tulkinta saa kriittisimmänkin kuuntelijan hämmästymään laulajan ulosantia. Yksi tärkeimpiä osia Fatboyn soundissa on Jan Lissnilsin soittama steel-kitara, joka tuo useaan biisiin tunneherkän ulottuvuuden. Miehen keskittynyttä ja osaavaa työskentelyä oli mielenkiintoista seurata Malmitalon ylälauteilta. Hannu Kiviahon ja rumpali Marcus Källströmin yhteistyö valaa vakaan perustan bändin raudanlujaan tuotantoon ja uusimman jäsenen, basisti Thomas Schuldtin taidokkaaseen läskibasson käsittelyyn.

Oletettavasti Fatboy kiertää taas ensi vuonna kotimaatamme. Ota riski ja rakastu ruotsinsuomalaiseen!

KUVAT JA TEKSTI: PETE ALANDER

Lue myös: Fatboy listaa metallinmakuisimmat levynsä!

Juttua korjattu 17.6.2020: Lukijan vinkistä termi ”suomenruotsalaiseen” korjattu muotoon ”ruotsinsuomalaiseen”. Kiitos lukijalle vinkistä!

1 KOMMENTTI

  1. Voisit korjata tuon ”suomenruotsalaisen”!
    Nimittäin Ruotsissa asuvat suomalaiset ovat ruotsinsuomalaisia!
    Muuten juttu ihan ok!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here