Mokoman uusi single ”Syyttävä sormi” kuunneltavissa: ”Ihmissokkelo”-levy julkaistaan helmikuussa.

Tiedote 20.12.2019

Suomalainen metallisuuruus Mokoma julkaisee 21. helmikuuta 2020 uuden ”Ihmissokkelo”-nimeä kantavan albumin. Levy on yhtyeelle jo yhdestoista. Albumin ensimmäinen maistiainen on tuplajulkaisu; digisinkulta löytyy kaksi kappaletta; ”Syyttävä sormi” sekä bonusraita ”Laske hiljaa mielessä sataan”.

Katso ”Syyttävä sormi” -musiikkivideo alta:

”Laske hiljaa mielessä sataan” kuunneltavissa alta:

Laulaja Marko Annala kuvailee:

Levyn ensimmäiseksi maistiaiseksi ”Syyttävä sormi” on kaikesta rajuudestaan huolimatta puhdistava. Sen perään sopii hästäkit blessed, lifeisgood, nevergiveup ja videoon jopa bff, mutta aivan yhtä hyvin siihen sopii risuaidaton keskisormen näyttely joka ilmansuuntaan. Syyttävä sormi poikki #riksraks.

Levy on Mokoman yhdestoista, ja se ilmestyy monien ihmetykseksi vain alle kaksi vuotta edeltäjänsä ”Hengen pitimet” jälkeen. Eniten kiivas julkaisutahti ihmetyttää yhtyettä itseään.

Mokoman kitaristi ja levy-yhtiö Sakara Recordsin toimitusjohtaja Tuomo Saikkonen toteaa:

Markolta alkoi jouluna syntyä uusia biisejä solkenaan ja vaikka emme olleet kukaan vielä edes vaivautuneet uhraamaan ajatustakaan uuden levyn tekemiseen, havaitsimme Markon biisit hyviksi, emmekä halunneet kahvata nokkamieheltämme vauhtia pois.

Markon sävellysinto tarttui loppuyhtyeeseen ja pian Mokoma huomasi viettävänsä aikaa treenikämpillä pitkän esityslistan kanssa. Jälleen kerran oli syytä varata studio ja alkaa tosissaan pohtia levytyshistorian saattamista neljännelle vuosikymmenelle. ”Ihmissokkelon” tuotantotiimi on pysynyt samana kuin edeltäjiensä ”Hengen pitimet” (2018) ja ”Elävien kirjoihin” (2015). Jotain perin uutta levyn tekotavassa silti on. ”Ihmissokkeloa” sanoittaessaan Marko Annala ajautui siihen myrskyn silmään, jota hän väisteli jo levyillä ”Kuoleman laulukunnaat” ja ”Elävien kirjoihin”.

 

Olen aiemmin ajatellut, että myrskyn silmässä ei ole sanoja. Tein erolevyn, kun olin jo löytänyt uuden rakkauden ja kirjoitin masennuksesta, kun olin jo tervehtynyt. Nyt päästin itseni vajoamaan syvyyksiin ja annoin alitajunnan puhua.

Mokoma julkaisi myös kevään 2020 kiertuepäivät. Sokkelon kivitys 2020 –kiertue starttaa 28. helmikuuta Kouvolasta ja jatkuu aina huhtikuulle saakka. Liput keikoille ovat myynnissä nyt.

Sokkelon kivitys 2020 -kiertue

28.02. KOUVOLA, House of Rock
29.02. HELSINKI, Tavastia-klubi
06.03. VAASA, WS Arena
07.03. NIVALA, Tuiskula
14.03. TURKU, Apollo Live Club
20.03. KOKKOLA, Calle Nightclub
21.03. SEINÄJOKI, Rytmikorjaamo
27.03. TAMPERE, Pakkahuone
03.04. OULU, Zemppi Areena Kempele
04.04. JYVÄSKYLÄ, Lutakko
09.04. LAHTI, Finlandia-klubi
10.04. JOENSUU, Kerubi
11.04. KUOPIO, Henry´s Pub
12.04. HAMINA, Wanha Työski

Kuva: Raisa Krogerus ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here