Ensiferum julkaisi uuden musiikkivideon ”Andromeda”

MAINOS:

Tiedote 19.6.2020

Folk-metallin maailmanlaajuisesti tunnetuimpiin nimiin lukeutuva, kotimainen Ensiferum julkaisee kahdeksannen studioalbuminsa ”Thalassic” 10. heinäkuuta Metal Blade Recordsin kautta. Albumilta aiemmin julkaistu ensimmäinen single ”Rum, Women, Victory” saa jatkoa tuoreimman singlelohkaisun ”Andromeda” myötä. Samalla kappaleeseen julkaistiin Vesa Rannan ohjaama video.

Tuleva albumi on ensimmäistä kertaa Ensiferumin uran aikana rakennettu tietyn teeman ympärille.

Sami Hinkka kertoo:

Tällä kertaa sävellysprosessissamme oli uusi tulokulma tekstien suhteen. Levyn lyriikoita yhdistää teema; meri ja vesi ylipäänsä. Jep, aika laaja aihe, mutta tämä antoi todella paljon liikkumavaraa eri puolilta maailmaa löytyvien legendojen, myyttien ja historiallisten tapahtumien hyödyntämiseen biisien aiheina. Ne vaihtelevat kirjaimellisesti maan ja taivaan välillä, vai pitäisikö sanoa meren ja taivaan? Esimerkiksi ensimmäinen single ’Rum, Women, Victory’ sai inspiraation Kuninkaallisen laivaston päivittäisestä rommiannoksesta, ja uusi videobiisi Andromeda kertoo, yllättäen, Andromedasta. Hänethän oltiin uhraamassa merihirviölle ja monien mutkien kautta hänestä tuli persialaisten kantaäiti ja kunnioituksesta hänen mukaansa nimettiin meitä lähimpänä oleva galaksi.

Yhtye kertoi jo aiemmin keväällä kiinnittäneensä riveihinsä uuden jäsenen, clean-laulaja ja kosketinsoittaja Pekka Montinin, joka on myös tulevasta levystä ja pestistään innoissaan:

”Thalassic” on ensimmäinen albumini Ensiferumin kanssa. Olen erityisen tyytyväinen kappaleissa yhdessä saavutettuun energiaan sekä tunnetasoon. Tähtäsimme selkeään sanomaan ja mielestäni onnistuimme tässä tavoitteessa erinomaisesti. Tuottaja Janne Joutsenniemi ja albumin mixannut Jens Bogren tekivät kumpikin täydellistä työtä yhtyeen hyväksi.

Albumin julkaisupäivänä yhtye järjestää streamattavan studioliven klo 21.00, jolloin kuullaan uuden levyn kappaleita, vanhoja klassikoita sekä muutama harvinaisuus. Yhtye myös vastailee chatin välityksellä fanien lähettämiin kysymyksiin keikan aikana, sekä sen jälkeen. Keikka on katsottavissa 10.-17.7.2020 välisenä aikana osoitteessa https://www.keikalla.fi/.

1. Seafarer’s Dream
2. Rum, Women, Victory
3. Andromeda
4. The Defence of the Sampo
5. Run from the Crushing Tide
6. For Sirens
7. One with the Sea
8. Midsummer Magic
9. Cold Northland (Väinämöinen Part III)
10. Merille Lähtevä (Bonus Track)
11. I’ll Stay by Your Side (Bonus Track)

”Rum, Women, Victory” lyriikkavideo:

”Rum, Women, Victory” fanivideo:

http://www.facebook.com/Ensiferum
http://www.ensiferum.com
http://www.metalblade.com/ensiferum

Lähde: Metal Blade
Kuva: Raisa Krogerus ©Metalliluola

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.