Convulse – Cycle of Revenge (2016)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva

[three_fourth]Kotimaisen kuolometallin konkari Convulse on aktivoitunut julkaisemalla kuluvan vuoden kevään aikana uusimman pitkäsoittonsa, ”Cycle of Revengen”. Vuonna 1990 syntyneen bändin uusin on järjestyksessään neljäs pitkäsoitto ja toinen levy joka on tehty lähes kaksi vuosikymmentä (1994-2012) kestäneen tauon jälkeen.

”Cycle of Revenge” alkaa hyvin Amorphismaisella fiilistelyllä ja kuolometalliin tottuneet korvani ovat vähintäänkin hämmentyneet. Nimikkoraitaa kuunnellessa eteenpäin voi ainoastaan ihmetellä mihin on alkuvuosista tuttu murjonta kadonnut jonka parissa vielä touhuttiin 2013 julkaistulla ”Evil Prevails”-lätyllä. Ainoa aikaisemmista ajoista tuttu elementti on kursailematon murina, joka on jätetty ennalleen ikään kuin kontrastiksi muuten maalailevalle folk progeilulle, jota ensimmäinen raita tarjoaa. ”God Is You” jatkaa alkusoiton viitoittamaa tietä eikä 90-luvun kuolon loistoon palata koko levyllä ja elementtejä on enemmän progesta ja sludgesta kuin death metallista. Hekumallisinta hetkeä on levyltä vaikea nostaa sillä se on varsin kaukana odotetusta ja samalla allekirjoittaneelle tutuista tyylisuunnista.

Levyjä ei toki pidä arvioida liiaksi yhtyeen aikaisempaan materiaaliin peilaten, mutta Convulsen ”Cycle of Revengen” kohdalla kuuntelun aloittamista voisi verrata siihen että syöt mansikan, mutta maistatkin perunan. Vahvasti tulee mieleeni The Hauntedin hairahdukset ”Unseenin” aikoihin jota Convulsen uusin myös musiikillisesti muistuttaa. Joitain tunnistettavia elementtejä on siellä täällä, muttei kuitenkaan niin että voisi puhua samasta bändistä. Alkuaikojen kumartaessa vahvasti tinkimättömän brutaalikuolon suuntaan, on uusimmassa enemmän viboja Mastodonista tai Neurosiksesta. Toisaalta ajoittain tulee väistämättä tunne, että levy on tehty ainoastaan esitelläkseen soittajien kehittyneitä soittotaitoja eikä musiikin tuomaa nautinnollista fiilistä löydy ainakaan ilman vahvoja sieni- tai happoannoksia.

”Cycle of Revenge” on varmastikin ihan kelpo julkaisu niille, jotka eivät odota paluuta rujoon kuolometalliin ja ovat siirtyneet yhtyeen kanssa samaan tahtiin nauttimaan erimakuisia vihreitä teelaatuja myskintuoksuiselle tatamille lootusasennossa, mutta allekirjoittaneelle tämä julkaisu ei maistunut.

6/10

Tore Pedersen

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
convulse
1. Cycle of Revenge
2. God Is You
3. Pangaea
4. Fractured Pieces
5. Nature of Humankind
6. Ever Flowing Stream
7. War
8. Into the Void[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here