Cemetery Winds – Unholy Ascensions (2017)

[three_fourth]Aikojen alussa levyjä ostettiin vain kansikuvien perusteella. Jos näin olisi vielä tänäkin päivänä, niin Cemetery Windsin debyyttialbumi ”Unholy Ascensions” löytyisi monen levyhyllystä. Tyylikäs piirros synkästä hautamaisemasta vaeltavine sieluineen kertoo kaiken olennaisen.

Cemetery Winds edustaa pohjoismaalaista kuolemaa varsin hyvällä tavalla. Vahvasti 90-luvulle peilaavat sävellykset ja koruton soundimaailma tuo jossain määrin mieleen Dissectionin ”Somberlainin”, vaikka aivan yhtä syvälle kieroihin riffikoukeroihin ei uppouduta. Cemetery Winds tykittää perinteistä kuoloa sahausriffeineen unohtamatta tunnelmallisia osioita, joissa äänikuvaa maalaillaan avonaisilla soinnuilla ja melodiakuvioilla. Vaikka bändin kohdalla toisinaan mainitaan myös black metal, niin nämä viittaukset löytyvät lähes ainoastaan koskettimien käytöstä, jotka tummansävyiseen musiikkiin oikein hyvin istuvatkin.

Reilu puolituntisen levyn seitsemän kappaletta ei juuri yllätyksiä genrensä sisällä tarjoile. Suoritus onkin kelvollista aina matalia örinöitä myöden. Yksittäiset riffit ja melodiat ovat jopa erinomaisia. Parhaimmat esimerkit löytyvät kappaleista ”Dormant Darkness” sekä ”When Death Descends”.

”Unholy Ascensions” on lievästä tasapaksuudesta huolimatta hyvä albumi. Tunnelmaltaan synkät ja lohduttomat kappaleet kuljettavat kuuntelijaa aina kohti omia hautajaisia. Tuotannollisesti levy ajaa asiansa, vaikka itse olisin kaivannut soundeihin hieman lisää voimaa ja selkeyttä… makuasioita. Jatkossa suorempia sovituksia ja riffiosaston selkeämpää hyväksikäyttöä, niin lopputulos tulee olemaan entistä parempi. Kyllä voin suositella levyn hankkimaan, etenkin jos tunnet vetoa 90-luvun alun kalmajuhliin ja aikaan, milloin hautakummun multa oli vielä tuoretta!

7+/10

Juha Karvonen

[/three_fourth]
[one_fourth_last]

01. Dormant Darkness
02. Realm of the Open Tombs
03. Into the Breathless Slumber
04. When Death Descends
05. Burials After Midnight
06. The Storm of Impious Wrath
07. Unholy Ascensions
08. Outro[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here