Brother Firetribe julkaisi uuden singlen ”Thunder Rising”

Top Gun -henkinen hävittäjäbiisi sai alkunsa fanin toiveesta

Kuvakaappaus

Tiedote 18.6.2021

Kotimainen hard rock -ylpeys Brother Firetribe julkaisi viime syksynä niin kriitikoiden kuin fanienkin arvostaman 80-luvun henkeä uhkuvan Feel The Burn -levyn. Pandemian pyyhittyä keikkakalenterin pitkälti tyhjäksi yhtye ryhtyi uuteen aluevaltaukseen julkaisemalla Suomen eturivin näyttelijätähtien ja laulaja Pekka Heinon tähdittämän lyhytelokuvan Night Drive, ja toimelias bändi on jälleen uuden kimpussa: jenkkiautokruisailujen jälkeen panokset kovenevat ja katseet siirretään taivaalle, kun Brother Firetribe julkaisee Suomen oloissa täysin ennennäkemättömän, huikean lentovideon uuteen singleensä Thunder Rising.


”Ajateltiin kundien kanssa, että nyt jos koskaan maailma tarvitsee biisin hävittäjälentäjistä. Ja sittenhän me tehtiin Thunder Rising ihan täysillä hirveellä fiiliksellä. Olkaa hyvä vaan”, yhtyeen laulaja Pekka Heino iskee silmää.

Tosiasiassa kappaleen takana on fanitoive: taitolentoryhmä SKYTEXTER lähestyi Brother Firetribeä tilatakseen yhtyeeltä tunnusmusiikkia esityksiinsä. Bändi vei toiveen astetta pidemmälle ja innostui säveltämään Top Gun -hengessä kokonaisen hävittäjäbiisin Thunder Rising. Taidokkaaseen kitarasooloon huipentuva kerosiinia hönkivä rock-kappale tarvitsi tuekseen samantasoisen musiikkivideon, ja sehän yhtyeelle järjestettiin.

”Tuollaisen materiaalin kuvaaminenhan on melko kallista, mutta projekti eteni vaihtokauppana ja yhteistyönä: bändi teki biisin ja SKYTEXTER kuvasi lentomateriaalia kevään aikana yksinoikeudella yhtyeelle. Sitten kuvattiin soitto-osiot kiitotiellä, ja lopputulos on nähtävillä nyt videossa. SKYTEXTER-ryhmässä lentää maailman ehdottomat taitolentohuiput, joten sikäli kyseessä on todella hengästyttävä, upea ja ainakin Suomen oloissa ennenäkemätön musiikkivideo”, videon tuottanut Jani Wilund hehkuttaa.

Brother Firetriben kesäkeikat starttaavat reilun kuukauden kuluttua ja yhtye on nähtävissä livenä kattavasti eri puolella Suomea:

24.7. Rock In The City – Lappeenranta
30.7. Rock In The City – Kerava
7.8. Rock In The City –  Joensuu
13.8. Rock In The City – Jyväskylä
20.8. Satamaravintola Kaisla – Tampere
21.8. Rock In The City – Pori
28.8. Tuhdimmat Tahdit – Nokia
30.10. Yo-talo, Tampere

 

Brother Firetribe on:

Pekka Heino – laulu
Roope Riihijärvi – kitara
Jason Flinck – basso
Hannes Pirilä – rummut
Tomppa Nikulainen – kosketinsoittimet

 

HOMEPAGE | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER


Lähde:

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here