Axeslaughter – Of Catharsis And The Dying Wolrd (2013) EP

MAINOS:

[three_fourth]Repivää ja alkukantaista death metallia tarjoileva Lappeenrantalainen Axeslaughter on julkaissut jo useampia pienjulkaisuja. Tämä viime vuonna ilmestynyt 7 tuumainen kumartelee 90-luvun taitteeseen ja sinne syvimpiin kellareihin, missä treenikämpillä rotat ja paskaiset vedet toivat lisämaustetta yhtyeiden ulosantiin. Axeslaughterin soundi on todellakin rosoinen ja välillä musiikkiin otetaan vivahteita grindcoresta ja jopa hc:sta, vaikkakin pääpaino on kuoleman sointujen kylmässä hyväilyssä.

Neljän biisin Ep:stä parhaiten esille nousee kappale ”Serpent`s Dirge”, jossa laulajan murina kuulostaa paikoin itse pääpiru Glen Bentonin alkuaikojen ulosannilta. Biisin nopeammat tykitykset saavat kontrastia hitaammista ja raskaammista osioista eikä mitään hienoja väliosia ole kehitelty. Bändi liikkuu yksinkertaisilla vesillä, joka on mielestäni korostaa hyvin yhtyeen alkukantaista raivoa. Tästä toinen hyvä esimerkki on ”Coffin Breath”.

Jotain kumminkin Ep:stä jää puuttumaan, vaikka hetkellisesti bändi potkiikin leukaperiin ja kovaa. Demotason soundit ajavat asiansa, mutta uskon että paremmalla tuotannolla saataisiin lisää tarttumapintaa kappaleisiin. Vaikka tällä Ep:llä ei isoja aitoja kaadella, niin yhtyeen periksi antamaton asenne ja kumarrus death metellin alkulähteille on aina kunnioitettava asia.

2 / 5

Juha Karvonen
[/three_fourth]
[one_fourth_last]
[/one_fourth_last]

 

 

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-