Apocalyptican uusi albumi ”CELL-0” ilmestyy tammikuussa 2020: katso uusi musiikkivideo ”Ashes Of The Modern World”.

Apocalyptica

Tiedote 3.10.2019

Sinfonisen metallimusiikin uraauurtava kvartetti Apocalyptica palaa instrumentaalisille juurilleen julkaisemalla uuden singlen & musiikkivideon – katso ”Ashes Of The Modern World”.

On vaikeaa ilmaista itseään ilman lyriikoita, mutta tällä albumilla löysimme meille täysin uusia ulottuvuuksia Apocalyptica-kosmoksesta pelkkien nuottien avulla. Miljoonat nuotit yhdistettynä miljooniin selloraitoihin heräsivät eloon uudella tavalla.

– Apocalyptica –

Apocalyptican yhdeksäs studioalbumi ”CELL-0” julkaistaan 10. tammikuuta 2020. Nämä multiplatinaa myyneet sellotaiturit palaavat uudella albumilla juurilleen 17 vuoden jälkeen; ”CELL-0” on täysin instrumentaalialbumi. Edelllisen albumin julkaisusta (”Shadowmaker”) on ehtinyt kulua jo neljä vuotta; levytystauko antoi Eicca Toppiselle, Perttu Kivilaaksolle, Paavo Lötjöselle ja Mikko Sirénille tuoretta näkökulmaa lähestyä uusia Apocalyptica-kappaleita.

Tänään julkaistu ”Ashes Of The Modern World” on albumin ensimmäinen single; kappaleen musiikkivideon on ohjannut palkittu valo- / videokuvaaja Ville Juurikkala.

Katso video alta:

Albumi on yhtyeen itsensä tuottama ja sen on miksannut Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Lana Del Rey, Metallica and Black Sabbath). ”CELL-0” nauhoitettiin Helsingissä Sonic Pump Studioilla. Kappaleet eivät syntyneet tarpeesta tehdä singlelohkaisuja, vaan yhtye halusi tehdä yhden kokonaisen taideteoksen yhdistämällä heille olennaiset elementit sellon ja metallimusiikin välillä.

Eicca Toppinen:

Näissä uusissa kappaleissa on niin monia kerroksia ja ne ovat upealla tavalla niin monimutkaisia – ettei niitä voi yrittää selittää kuulijalle auki sanoin. Mutta se on nimenomaan instrumentaalimusiikin hienous; jokainen kuulija saa vapauden tulkita kappaleet omalla, erilaisella tavallaan.

Apocalyptica juhlistaa uuden ”CELL-0”-albuminsa julkaisua yhteiskiertueella Sabatonin kanssa; kiertue starttaa Sveitsistä tammikuun 17. päivä ja käsittää 15 eri maata ja 22 keikkaa. Suomessa yhtye nähdään jo tänä syksynä Hartwall Arenalla 23. marraskuuta Sabatonin ja Amaranthen kanssa.

Cell-0:

Tuotanto: Apocalyptica
Äänitys, editointi ja lisätuotanto: Joonas Parkkonen, Sonic Pump Studio, Helsinki (FI)
Miksaus: Andrew Scheps at Punkerpad, Titton (UK)

Apocalyptica on:
Eicca Toppinen, sello
Perttu Kivilaakso, sello
Paavo Lötjönen, sello
Mikko Sirén, rummut

Kaikki keikat: www.apocalyptica.com

Kuva: Raisa Krogerus ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here