Amendfoil – Empyrean & Ophidian (2016)

Amendfoilin kolmen vuoden takainen debyytti aiheutti pienimuotoisen kuhinan ilmestyessään. Bändin esittämä rockin ja metallin ristisiitos toimi kuin se kuuluisa junan vessa. Allekirjoittaneellakin tuo kyseinen tuotos nousi kirkkaasti kärkikahinoihin vuoden albumia valittaessa. Levy pyörikin soittimessani pitkän aikaa. Odotukset olivatkin tästä syystä melko korkealla kakkoskiekon kohdalla.

Lievä pettymys oli päällimmäinen tunne levyn päättyessä ensimmäisen kerran. Kuitenkin useampien kuuntelukertojen jälkeen huomaa erot edelliseen tuotokseen. Joka kierroksella tarttuu mukaan jotain uutta ja levy koukuttaakin mukavalla tavalla kuuntelijan. Tähän kun vielä lisätään harkitusti toteutetut sovitukset sekä soundit niin saadaan todella ilmavan kuuloinen kokonaisuus.

Bändin operointi raskaamman ja kevyemmän soitannan välillä on saatu entistä luonnollisemman kuuloiseksi. Kaikki palaset ovat tavallaan loksahtaneet omille paikoilleen. ”Silver Linings” kuvaa hyvin Amendfoilia. Biisiin on saatu mahdutettua kaikki bändin esittämät osa-alueet.

Yhtyeen uusinta voisikin kuvailla nykymuotoisten Amorphiksen sekä In Flamesin lehtolapseksi. Omalla otteella varusteltuna tietenkin. Joten sulje silmäsi ja anna Empyrean & Ophidianin kuljettaa sinut tästä maailmasta, pois arjen raskaudesta ja elämän hektisyydestä. Tämä on enemmän kuin vain musiikkia ja täydellinen esimerkki siitä että ensivaikutelma ei aina ole se oikea.

9/10

Marko Klingberg

1. Odious
2. Pale Horse
3. Dead Wrong
4. The Passenger
5. Catalyst
6. Catharsis
7. Darken Waters
8. Less Than A Ghost
9. Quicksand
10. Omnivore
11. Silver Linings

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän