Ajatuksia – Rakastan itseäni ja haluan elää EP (2021)

Ajatuksia - ”Rakastan itseäni ja haluan elää”

Sopivassa mittasuhteessa grungea, punkia ja metallia yhdistelevän Ajatuksia-yhtyeen kolmen kappaleen EP ”Rakastan itseäni ja haluan elää” kuulostaa varsin maukkaalta paketilta.

Juho Nurmisen perustama poppoo luottaa kappaleissaan rosoisen ja rujomman annin lisäksi syvältä koskettavaan melodiaan. Etenkin kappaleeseen ”Lähtöbiisi” on rakennettu haikea runko, josta löytyy niin Apulantaa kuin Ultra Bra -yhtyeen tunnelmia. Loistava kertosäe vie mukanaan sinne jonnekin.

”Satelliittihelvetti” jatkaa suhteellisen samoilla linjoilla ollen kuitenkin rehellinen punk-pläjäys. Kolmas kappale ”Ikuisen sunnuntain illuusio” vie CMX-tunnelmallaan synkempien vesien ääreen lainaamalla lyriikoita muun muassa Leevi & The Leavingsin tuotannosta.

Ajatuksia-yhtye ammentaa musiikkiaan suhteellisen monesta saavista, joka saattaa tehdä omaan saaviin tähtäämisen haastavaksi. Perisuomalaiseen synkistelyyn tämä on kuitenkin mitä oivinta materiaalia.

3,5/5

Toimittaja at Metalliluola / Bandmill.net | Website | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.