Malum – Night Of The Luciferian Light (2018)

Black metal on syystä tai toisesta jäänyt vähemmälle huomiolle viime vuosina joten turkulaisen Malumin toinen täyspitkä tarjosi tähän ”vaivaan” pienen piristysruiskeen. Tai pikemminkin mustan sävyn enimmäkseen kuolon täyttämään verenpunaiseen maailmaan.

Bändiä ei ainakaan voi syyttää laakereillaan lepäämisestä: ”Night Of The Luciferian Light” on jo kuudes julkaisu vasta vuonna 2013 perustetun yhtyeen uralla. Tämän lisäksi Malum on tuttu näky myös keikkalavoilla.

Mustempi metalli on siis homman nimi. Tai tässä tapauksessa voitaneen puhua skandinaavisesta bläkkiksestä. Malum on nimittäin poiminut selviä vaikutteita niin Ruotsin kuin myös Norjan puolelta ja yhdistänyt ne suomalaiseen näkemykseensä. Pääosin melodisiin kitarariffeihin nojaava musiikki vaihtelee ripeätempoisemman ja seesteisemmän soitannan välillä. Toisinaan yhtye taipuu jopa pienimuotoiseen maalailuun mikä ei ole millään lailla negatiivinen asia. Päinvastoin, suoraviivaisempana ja ilman näitä rauhallisempia osiota ”Night Of The Luciferian Light” ei kovin kauaa jaksaisi kiinnostaa.

Orgaaninen ja hengittävä soundi sekä laulaja Tyrantin ammattimaiset kärinät ja örinät antavat levylle sen viimeisen silauksen, joten valittamisen aiheita ei paljoa ole. Levyn pituus muodostuu kuitenkin haittatekijäksi. Vaikka materiaali on onnistunutta, koko levyn kestoa se ei kanna. Tiivistäminen olisi luultavasti tuonut lisäyksen arvosanaan.

Seuraavalle levylle bändi voisi myös irtaantua enemmän vallitsevista normeista ja päästää luovuutensa kunnolla irti. Uskoisin että näkemystä herroilta kuitenkin löytyy.

7/10

Marko Klingberg

1.O Satan, O Lucifer
2.Perdition
3.Awakening Of The Black Flame
4.Kaste, Kirous Ja Kuolema
5.Altar Of Ritual Death
6.Where Light Ascends
7.Night Of The Luciferian Light

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here