William Blackswan – Horrors (2017)

MAINOS:


William Blackswan, tamperelainen teatraaliseksi kauhucoreksi itsensä luokitteleva yhtye tuo ”Horrors”-singlellään hieman erikoisempaa musiikillista lähestymistapaa esille. Tästä 8.1.2017 ilmestyvästä pikkujulkaisusta löytyy juuri sopiva ripaus tiukkuutta ja kourallinen tunnelmaa, jonka makuun päästään jo ”Horrors”-intron ensitahdeissa. Tämän alun voisi helposti kuvitella fantasiaelokuvan soundtrackiksi.

Intron jälkeen alkaa varsinainen single, jota kuunnellessa huomio kiinnittyy kappaleiden tarkasti viilattuun tuotantoon. Näin hyvin nauhoitetut biisit ovat harvinaislaatuisia, sillä usein yhtyeiden ensijulkaisujen tuotanto on keskitasoa huonompaa. William Blackswanille irtoaakin pisteet juuri tällaisesta huolellisuudesta. Erityisesti yhtyeen valitsema linja toimii: tämän kaltaista sinfonista metalcorea ei usein tule vastaan. Idea on hyvin tuoreen oloinen vaikka sinfonista metallia onkin tehty jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Tarttuvuutta molemmista singlen kappaleista löytyy myös raskauden osalta. Sinfoniat eivät ota niissä liian suurta roolia vaan luovat taustalla tunnelmaa. Etulinjassa marssivat edelleen kitarat ja rummut. Instrumenttien käyttö luonnistuu soittajilta varmalla ammattitaidolla. Laulu on metalcorelle tyypillistä rääkymisen ja puhtaiden vokaalien sekoitusta, kuitenkin siltä osin rima on myös ylitetty odotettua korkeammalta.

Ensijulkaisuna ”Horrors” antaa erittäin makean maistiaisen yhtyeen omalaatuisesta tyylistä. Odotukset bändiä kohtaan ovat ainakin tässä päässä korkealla, sillä mikäli jo ensimmäinen pikkuruinen sinkkukin on näin loistava, ei seuraava julkaisu jätä varmasti kylmäksi. William Blackswanin kaltaisissa yhtyeissä on kotimaisen laatumusiikin tulevaisuus.

4+/5

Aleksi Hurme

1. Horrors (Intro)
2. Sleepwalkers
3. Infected Minds[/one_fourth_last]

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.