Von Trapp-MMXVI EP (2017)

Kouvolalaisen Von Trapp – yhtyeen esikoisdemo ”MMXVI” tarjoaa kolmen kappaleen verran iskevää black metalia. Yhtyeen tyyli muistuttaa ajoittain erään kotimaisen bläkkiksen isoimman nimen, Ajattaran, murhaavaa ja synkkää soitantaa. Tämä on mahdollisesti suurin syy siihen, miksi jo ensikuuntelulla MMXVI pisti jalan polkemaan.

Omaan korvaani kuului varsinkin avauskappaleen, ”Etelän Veren” aikana myös hieman hardcoremaisia vivahteita. Tämä saattaa tosin vain johtua kuulijasta, mutta omasta mielestäni tällainen mauste antaa soppaan selvästi paremman maun.

Hieman haittaamaankin jääviä puolia demolta löytyy, pääasiassa sen lyhyys. Isompaankin pakettiin olisi varmasti löytynyt rahkeita. Toisena valituksen aiheena on toisto: samaa kierrättämistä tuntuu kuuluvan vähän liiaksikin. Ensimmäinen ja viimeinen kappale ovat kuin toistensa kopioita: ensin hieman kitaraa ja sitten lähdetään vasta.

Kokonaisuudessaan MMXVI on kuitenkin perustoimiva ja suoraviivainen paketti ilman mitään sen ihmeellisempää. Isoimmat pisteet tippuvat vokalistin karhealle, mutta sanat selvästi kuuluviin saavalle äänelle.

3/5

Aleksi Hurme

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here