Viikate julkaisi ”Tuulenhuuhtomat” EP:n

Kuva: Mika Jussila

Tiedote 20.7.2018

Viikate jatkaa kesäisten minialbumiensa juhlaparaatiaan julkaisemalla ”Tuulenhuuhtomat” -EP:n tänään 20.7. Neljän kappaleen laitamyötäinen ilmestyy 12” -vinyylinä sekä nykyaikaisena lataus- ja suoratoistohyödykkeenä.

Kaajärven rannassa kaisloja niittäneen herrasmiehen osoittaman saunan takaa löytynyt solisti K avaa kappaleiden taustoja lähemmin:

Hell ynnä yeah! Tosiasiassa nämä tarinat ovat kyllä niin umpisolmussa, ettei niitä auki saa mutta jos löystyttäminen jeesaa, niin mikä ettei! Nimikappale on hittivetoinen ja puhdas kunnianosoitus kaikille, joille ei koulussa opetettu sanaa ”luovuttaa”. Elämän arpakuution silmäluku on sivuseikka, oleellista on mistä suunnasta sitä katsoo.

”Saarnaajan” edustaman laahauksen sävelkoreografia pohjustaa tekstiä, jossa vhs-nauhurien luotettavuuteen tottunut ihminen on saanut laseihinsa nykyajan vahvuudet. Läsnä tietenkin toivo paremmasta. ”Veri kiehuu hymyillen” on puolestaan progressiivinen iloittelu outroineen kaikkineen. Tarina kertoo mielenterveyden uimakoulussa kesken tunnin kahvitauolla olevasta hengenpelastajasta.

Jokainen meistä on tavannut ihmisen, johon sopii määritelmä ”Suruton”. Suruttoman ihmisen silmistä saa uskallusta, hauista ja halua, myös elämään. Tähän loppuun vielä terveisiä koko yhtyeeltä. Olemme käyttäneet koko kesäloman kitaroiden kiillotukseen. Enää pitäisi löytää joku, joka voisi virittää ne. Ja muistakaa, että päivä voittaa aina yön. Paitsi kesäyön. Keikoilla nähdään!

”Loppukesän louhinta 2018”

20.7. Kerimäki, Puruvesi Pop
21.7. Tampere, Tammerfest
26.7. Kuopio, Kuopiorock
27.7. Joensuu, Kerubi
3.8. Lahti, Möysän musaklubi
4.8. Karvia, Karviapäivät
10.8. Helsinki, Nosturi
11.8. Laukaa, Satama Festival
17.8. Lappeenranta, Totem
18.8. Mäntsälä, Coto Grill & Bar
24.8. Kouvola, Taiteiden Yö
25.8. Teersalo, Archipelago Music Festival

www.viikate.com
www.facebook.com/viikate
www.instagram.com/viikateofficial
www.twitter.com/viikateofficial

Kuva: Mika Jussila

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here