Veijon Kaverit – Esson Ees (2020)

Kotimaisen punkrock-yhtyeen Veijon Kaverit vuoden 2020 albumi ”Esson Ees” sisältää perinteisen mallista luukutusta elämän iloista ja suruista.

Albumin mainio avauskappale ”Täältä tulee Veijon Kaverit” kertoo jotain syvällistä yhtyeen annista: ”Vaikken saisikaan, kitaraa vireeseen, ei se vaikuta mitenkään lopputulokseen, sillä kolme sointua riittää, sen kertomaan, miltä tuntuu enää, kun jaksaa rakastaa”. Lyriikka on kuitenkin hieman yhtyettä aliarvioiva, sillä albumilla on kivenkovia punkrock-palikoita ja etenkin kesän keskellä albumia on mieluisaa kuunnella.

Veijon Kaverit -yhtyeen nimeä kantava debyytti vuodelta 2015 onnistui paikoin osumaan suomalaiseen sydämeen ja ”Esson Ees” jatkaa samalla linjalla. Albumille on iskeytynyt enemmän rauhaa ja rakkautta. Melankolinen ”Yks Veijo Vaan”, jopa syvälliseksi heittäytyvä ”Jossakin Ajassa” sekä balladit ”Liisa Siiri Davidson” että ”Viimeinen Suudelma” ovat yllättävän eeppisiä verrattuna nopeampiin ralleihin. Vain Hyvinkään historiaa tietäville ”Paavolan pantterit” on mitä nostalgisin ralli.

”Esson Ees” yllättää positiivisesti ja voin vahvasti suositella levyä kotimaisen punkrockin ystäville. Et voi pettyä.

https://www.facebook.com/veijonkaverit

8/10

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here