TreaTmenT – Sagacity (2020)

Rovaniemeltä ponnistava, vuonna 2005 HarroW-nimellä perustettu progressiivista metallia polkeva TreaTmenT julkaisi kuluvan vuoden toukokuussa ”Sagacity”-albuminsa. Teini-ikään ehtinyt pohjoisen rytmiryhmä on muovannut materiaalinsa thrash metallista kohti kokeellisempaa suuntaa.

Intron jälkeinen albumin avausraita ”Hermes” jättää kuuntelijan viileäksi, mutta seuraavat ”As Above So Below”, ”Fragmented Self” ja ”The Truth” ovat jo mallikasta veivaamista. Vokalisti Juha Kemppasen paikoitellen Ville Laihialamainen ulosanti toimii erityisesti viimeksi mainitussa raidassa.

”Thrice” ja ”Chokehold” tarjoavat albumille hieman suoraviivaisempaa osastoa, thrash-vaikutteet ovat selkeästi kuultavissa. Erityismaininta on annettava ”Card 53”:n alun bassokikkailulle, vaikka muuten biisi jäi vähän muiden raitojen varjoon.

Parasta antia ”Sagacityllä” tarjoavat albumin kaksi viimeistä biisiä. Toiseksi viimeisessä raidassa ”Dorian Gray”:ssa on aistittavissa niin vimmaa, uhmakkuutta, suoranaista raivoa, epätoivoa ja lisämausteena hieman kliseistä syntikkakikkailua.
Levyn päättävä lähes kahdeksanminuuttinen ”Oppression” taas muodostaa ehjimmän kokonaisuuden, yhdistellen edellä mainittuja elementtejä ja pitäen sisällään pari pätevää sooloa.

”Sagacity” tarjoaa progressiivisen elämyksen lisäksi paikoitellen juuriansa kunnioittavaa vihaista thrash-rouhintaa. Juuri nämä osiot tuntuvat varmimmalta koukulta muuten hieman sekavaksi ja päämäärättömäksi jääneeltä albumilta. Kokonaisuutena ”Sagacity” on mukiinmenevä täyspitkä. Nähtäväksi jää, mitä TreaTmenTilla on vielä jatkossa tarjottavana.

7½/10

Aki Halonen

1. Foreshadowed
2. Hermes
3. As Above So Below
4. Fragmented Self
5. The Truth
6. Thrice
7. Chokehold
8. Card 53
9. Dorian Gray
10. Oppression

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here