Thunderstone julkaisi uuden version singlestään ”Virus”

MAINOS:Tiedote 17.7.2020

Harvat meistä odottivat viettävänsä kevään 2020 eristyksissä ja maskit naamalla. Vielä harvemmat odottivat kohta 20 vuotta vanhan biisinsä tulevan uudelleen ajankohtaiseksi. Näin kuitenkin kävi Thunderstonen vuoden 2002 debyyttialbumin sinkkubiisille ”Virus”.

Globaalin pandemian keskellä tuntui siis oikealta päivittää biisi uudelle vuosikymmennelle. ”Virus 2020” on raskaampi ja ehkä vakavampi versio alkuperäisestä.

Bändin kitaristi ja tuottaja Nino Laurenne:

Nyt kun livesoitto on poissa kyseessä, mutta hinkua yhdessä tekemiselle riittää, syntyi idea virtuaalibiisistä, jonka jokainen voi soittaa ja laulaa omasta olohuoneestaan. ”Virus” oli näissä olosuhteissa aika selkeä biisivalinta.

Basisti Titus Hjelm jatkaa:

Alkuperäiset sanathan oli tehty tietokonevirukset mielessä, mutta nyt kun niitä lukee, sopivat ne tähän pandemiatilanteeseen yhtä hyvin.

Laulaja Pasi Rantanen, kosketinsoittaja Jukka Karinen, rumpali Atte Palokangas ja Nino sekä Titus soittivat osuutensa tahoillaan. Nino viimeisteli miksauksen Sonic Pump studioilla ja Atte vastasi videon toteutuksesta.

Viime aikoina hiljaiseloa viettänyt bändi halusi herätellä fanejaan ja kutsui heidät mukaan laulamaan biisin kertosäkeeseen. Kolmisenkymmentä innokasta ympäri maailmaa lähetti suorituksensa määräaikaan mennessä. Vierailevana tähtenä mukana on myös Thunderstonen ”Dirt Metal” -albumilla laulanut, nykyisin Masterplanissa vaikuttava Rick Altzi.

Pasi Rantanen kommentoi:

Oli mahtavaa saada mukaan faneja ja ystäviä ympäri maailmaa. Yhdessä musisoiminen on positiivinen valopilkku kummallisina aikoina, silloinkin kun se tapahtuu virtuaalisesti.

Pandemia laittoi estradeille paluuta suunnitelleen Thunderstonen suunnitelmat uusiksi. Uutta materiaalia on ehditty jo työstää jonkin verran, mutta varsinainen sävellystyö vaatii saman katon alla työskentelyä. Keikkarintamallakin on ymmärrettävistä syistä nyt hiljaista.

Nino:

Katsotaan nyt, millä aikataululla tässä edetään. Ideoita on ja keikkajalkakin vipattaa. Intoa ainakin riittää!

Kuva: Thunderstone

Artikkelikuva: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.