The Drownedin toinen EP ”Water Over Fire” iskee kuin metrinen halko. Kolmen kappaleen death metal – paketista löytyy kaikki oleellinen: murinalaulut, riipivät riffit ja pirun lailla hakkaavat rummut. Pelkkällä ”mättöä kannesta kanteen”-leimalla levyä ei kuitenkaan voi kuvailla, sillä paikoittain löytyvät melodiset osuudet tasapainottavat menoa huomattavasti.

Materiaali kuulostaa yllättävän hyvältä vaikka kyseessä onkin vasta yhtyeen toinen EP. Erityisesti täytyy mainita EP:n päättävä nimikkokappale ”Water Over Fire”. Kyseinen biisi on raskas ja tarttuva. Tämänkaltaista materiaalia kun kuulisi työpaikan radiosta niin kuluisi työpäiväkin huomattavasti nopeammin.

Miellyttävintä antia EP:llä on ehdottomasti muita yhtyeen osaavia jäseniä vähättelemättä Davinia Fernandezin vokaalit. Helpoimpia vertailukohtia voi löytää esimerkiksi Arch Enemy – yhtyeen laulaja Alissa White-Gluzin laulutyylistä. Äänenkäyttö on Fernandezin kohdalla varsin tasokasta, eikä happi lopu tiukemmissakaan kohdissa.

Toimivaa tavaraa, ei voi muuta sanoa. Soundit kohtaavat mainiosti musiikillisen monipuolisuuden kanssa, eikä se tietynlainen punainen lankakaan pääse häviämään. Sitten vain kohti uusia seikkailuja ja levytyksiä, niitä odotetaan kovalla mielenkiinnolla.

4/5

Aleksi Hurme

1. The Approach
2. The Tower
3. Water Over Fire

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here