Suuri Nightwish-kokonaisuus Ylellä elokuussa

Kuva: Yhtyeen/artistin promomateriaali tai lehdistökuva ja/tai levy-yhtiön jakama tiedotekuva
Kuva: Yhtyeen/artistin promomateriaali tai lehdistökuva ja/tai levy-yhtiön jakama tiedotekuva

nightwish

Suuri Nightwish-kokonaisuus Ylellä elokuussa

Yli 60 fania yli 50 maasta on kuvannut Ylen joukkoistettua To Nightwish with Love -fanidokumenttia lokakuusta 2015 lähtien. Kuluneen vuoden aikana fanit ovat vastanneet kysymyksiin faniudesta ja bändistä, ja tehneet heille annettuja tehtäviä kännykkäkameransa edessä. Nyt projekti on valmistumassa.

Ylen verkkosivuilla aktiivisesti elävä To Nightwish with Love -projekti koostuu fanien itsensä tuottamasta materiaalista, jota lähetettiin Ylelle satoja tunteja. Materiaalista syntyi Ylen työryhmän käsissä mm. pitkä dokumentti.

Fanien kuvaama dokumentti kertoo bändistä, intohimosta ja fanituksesta fanien omin sanoin, kymmenillä eri kielillä. ”Lopulta saimme mukaan faneja yli 50 maasta”, kertovat dokumentin ohjaajat Kaisa Alenius ja Harto Hänninen. ”On ollut valaisevaa nähdä, miten täysin erilaisista taustoista tulevat ihmiset jakavat samanlaisia ajatuksia elämästä, identiteetistä ja taiteesta. Dokumentissa tämä fanittamisen voima konkretisoituu.”

Dokumentti To Nightwish with Love julkaistaan verkossa lauantaina 20.8. klo 14 ja se esitetään Yle Teeman Nightwish-illassa sunnuntaina 28.8. klo 21.

Dokumentin lisäksi To Nightwish with Love Fan Edition -sivustolla julkaistaan fanien tuottamasta materiaalista 18-osainen verkkosarja, jossa mm. opiskellaan suomea, pohditaan musiikin maailmankaikkeutta ja keskustellaan Nightwishin vaihtuneista laulajattarista. Nightwishin musiikki on auttanut faneja elämän vaikeissa hetkissä, mutta se on myös yhdistänyt ihmisiä. Yksi verkkosarjan tärkeistä teemoista onkin rakkaus.

“Tämän dokumentin haluaisin nähdä heti”, totesi Nightwishin Tuomas Holopainen kuullessaan Ylellä käynnissä olevasta joukkoistusprojektista. Hyviä uutisia, Tuomas, enää ei tarvitse odottaa kauaa!

Nightwish-ilta Yle Teemalla 28.8.

klo 20.50 Haastattelussa Tuomas Holopainen
Nightwish-yhtyeen johtaja kertoo suhteestaan faneihin ja faneista tehtyyn To Nightwish with Love -dokumenttiin. Ketkä ovat Tuomaksen omia ideoleita? Haastattelijana Veli Kauppinen.

klo 21.00 To Nightwish with Love 
Nightwish on menestynein suomalainen yhtye. Mikä faneja yhdistää, ja miksi musiikista tulee elämän kantava voima? Dokumentin ovat kuvanneet Nightwish-fanit yli 50 maasta, ja se huipentuu yhtyeen Wembleyn­-keikalle.

klo 22.00 Yle Live: Nightwish in Mexico City
Nightwish konsertoi Meksikossa lokakuussa 2015. Näemme nyt ensiesityksenä tunnin pituisen tv-version keikasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän