Sinners Moon – Atlantis (2015)

MAINOS:

[three_fourth]

Sinfonista metallia soittava Slovakialainen Sinners Moon palaa debyyttilevyllään sinne 90-luvun kultaisiin maisemiin. Vertauskuvia voi hakea aina Nightwishistä, Epicasta tai Within Temptationista. Yhtye on perustettu vuonna 2010 ja tuttuun tyyliin ensivuodet menivät jäsenien paikalleen istuttamisessa.

Suomalaisille yhtyeen tekee mielenkiintoiseksi se, että Sonata Arctican Tony Kakko vierailee albumilla ja jakelijana toimii Inverse Records. Yhtyeen säveltäjä sekä kitaristi Lukas Navratil on kova Sonata-fani ja kyllä vaikutteita myös power metallista on kuultavissa. Vaikka tyyli on hyvinkin paljon Nightwishin alkuvuosien kaltainen, niin jotenkin yhtye kuulostaa tuoreelta ja elinvoimaiselta. Kappaleet kestävät kuuntelua, vaikka kierrättämiseltä ei tässä musiikkityylissä voida välttyä. Sovituksellisesti biisit ovat yllättävänkin laadukkaita, vaikka yksityiskohdat ja viimeiset silaukset eivät genren kärkipäähän ylläkään.

Siinä missä Sinners Moon maalailee mahtipontisia maisemia, niin riffit jyrisevät ja tuovat koskettimien ohella musiikkiin syvyyttä. Laulaja Simone hallitsee klassisen äänen riittävän hyvin, vaikka perinteinen hennompi laulu hänelle ominaisempaa onkin. Laulupuoli ei jää pelkästään heleän naisäänen varaan, vaan sitä vahvistetaan death metal – tyylisellä matalammalla murinalla. Alkuun tämä tuntui pahalta tyylivirheeltä, mutta ajan kanssa laulusovitukset ovat kerrassaan toimivia ja kappaleiden tunnelmaan hyvin istuvia.

Albumi koostuu 11 kappaleesta ja mittaa löytyy sopivasti tunnin verran. Mitään suurempia heikkouksia biisilistasta ei löydy, vaikka muutaman kappaleen tiputuksella levystä olisi voitu tehdä vieläkin yhtenäisemmän ja suoraan sanottuna paremman. Yksi levyn vahvimmista kappaleista on ”Pray For The Child”, jonka herkkä ja koskettava tunnelma sanoituksineen osuu kovan kuoren läpi suoraan sydämeen. Biisi mukailee paljon Nightwishin slovareita sooloineen. Menevämmästä osastosta voisi nostaa esiin seuraavat kappaleet ”Falls Of The Neverland”, Tony Kakon ja Simonen hienot lauluosuudet sisältävän ”My Servantin” sekä levyn ehdottomasti iskevimmän kappaleen ”Fly To The Moonin”.

Sinners Moonin debyyttilevy on pienine kauneusvirheineen ehdottoman vahva suoritus, joka osaa yllättää positiivisesti. Soundit ovat riittävän vahvat ja soittimet keskenään harmonisessa tasapainossa. Atlantis kuljettaa kuuntelijaa aina viattomuuden sekä vahvojen tunteiden aikakaudelle, juuri niin kuin hyvän musiikin kuuluukin tehdä.

8 / 10

Juha Karvonen
promo_pic
[/three_fourth]
[one_fourth_last]
sinners moon
01. Inner Demons
02. Memento Mori
03. Buried
04. Pray For The Child
05. Falls Of The Neverland
06. My Servant (Feat. Tony Kakko from Sonata Arctica)
07. Fly To The Moon
08. Dark Episode
09. Sinners Moon
10. Atlantis
11. Upon A Star[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-