Reckless Love & Shiraz Lane @Hevimesta, Oulu 20.5.2016

Hard rock -iloittelua Oulun Hevimestassa 20.5.: Shiraz Lane ja Reckless Love

Toukokuun aurinkoisena viimeisenä viikonloppuna Oulun Hevimestassa saatiin bailata reippaasti iloisen hard rockin tahtiin, kun nuoret toivot Shiraz Lane ja vähän pidempään rokkikansaa tanssittanut Reckless Love valtasivat Hevimestan lauteet. Kokonaisuudessaan väkeä olisi voinut mahtua enemmänkin bändejä kuuntelemaan. Varsinkin lämmittelijänä toimineen Shiraz Lanen aikana lavan edessä permannolla olisi ollut takarivissä vielä hyvin tilaa, vaikka yleisöä parveili myös sivummalla pöydissä. Eturivi ja lavan välitön läheisyys oli kyllä kansoitettu. Pääesiintyjä Reckless Loven aikana Hevimestan alakerta täyttyi ja yleisö pakkautui tiiviimmin lavan eteen.

Uuden levynsä For Crying Out Loudin myötä kovassa nousussa oleva Shiraz Lane aloitti energisen settinsä reipastempoisella ja kantaaottavalla Wake Up -biisillään. Yhtyeen alkutaipaleella olevasta urasta huolimatta heidän tuotantonsa on tyyliltään varsin vaihtelevaa, liikkuen riehakkaasta hard rockista bluesrock -sointuihin. Setissä kuultiin pääosin bändin menevämpiä biisejä, mutta vähän päästiin fiilistelemään hidastakin esimerkiksi Same Ol’ Bluesin tahtiin.

Nuorilla kavereilla riitti esityksen aikana energiaa ja asennetta. Kontakti yleisöön oli välitön ja mutkaton fanien laulattamisesta fist-bumbeihin ja pitkin Hevimestan alakertaa kuuntelijoiden seassa bailaamiseen. Myös setin jälkeen bändi jaksoi vielä kiireisen roudaamisen lomassakin tervehtiä ihailijoitaan ja jakaa nimmareita hyväntuulisesti ja ystävällisesti. Ainakaan nopea nousu ei ole Shiraz Lanen jäsenille aiheuttanut urean nousua tukkaan. Tällaisille kavereille on helppo toivoa onnea ja menestystä valitsemallaan uralla.

Äänentoistollisesti keikka ei ollut ihan ongelmaton. Hannes Kettin kirkas ja voimakas laulu kuului pääosin hyvin, mutta varsinkin setin alkupuoliskolla joku laitteista kiersi ikävästi vähän väliä. Hanneksen ääni jaksoi varsin mukavasti esiintymisen läpi, vaikka loppupuolella soitetun Crying Out Loudin aikana pientä säröilyä oli kuultavissa.

Reckless Love saapui ajallaan lavalle Boys Are Back In Town -coverin soidessa taustalla osuvana introna ja yleisön kannustaessa. Aloitusbiisinä takuuvarma Animal Attraction toimi temmaten väen mukaan heti ensi hetkistä hilpeän bilerockin maailmaan. Ihan suotta ei Reckless Loven tyyliä tituleerata merry metaliksi. Tälle keikalle tultiin pitämään hauskaa ja viihtymään ja vakavaa vääntöä on turha odottaakaan.

Setissä kuultiin muutamia biisejä uudelta InVader -levyltä, kuten heti alkuun kuullut We Are The Weekend ja sinkkuna lohkaistu Monster. Loppua kohden kuultiin myös muunmuassa oodit pohjoismaiselle naiskauneudelle ja kesälle, eli Scandinavian Girls ja kesäbiisi Child Of The Sun. Henkilökohtaisesti odottamaani Handsia uudelta levyltä ei soitettu tällä kertaa. Reckless Lovella on neljältä pitkäsoitolta mukava varanto livenä toimivia biisejä ja setissä kuultiin hittejä jokaiselta levyltä. Potin räjäytti ainakin So Happy I Could Die, On The Radio ja Hot.

Yleisö tuntui osaavan sanat ulkoa lähes jokaiseen soitettuun kappaleeseen. Osanotto esitykseen oli permannon puolella varsin reipas ja tunnelma oli hyväntuulinen. Edellisenä päivänä syntymäpäiväänsä juhlineelle Olli Hermanille ojennettiin yleisön puolelta syntymäpäivälahjoja ja laulettiin onnittelulaulu. Bändin toimiva keskinäinen kemia on selvästi nähtävissä lavalla mm. jäsenten välisenä leikinlaskuna. Ennen Edge Of Our Dreams -biisiä Olli kiitti myös yleisöä siitä, että käymällä keikoilla ja ostamalla levyjä me teemme keikkailevan muusikon työn mahdolliseksi.

olli1

Ollin laulu tuntui hukkuvan ajoittain instrumenttien äänen alle ja ilmeisesti säätöä soitinten tasapainoon tehtiin vielä esityksen aikanakin. Oma sijaintini käytännössä bassomonitorin yläpuolella vääristi soiton kuulumista, mutta tunnelma korvasi mahdolliset puutteet auditiivisessa kokemuksessa.

Kokonaisuudessaan ilta oli oikein mukava ja pääosin positiivisesti latautunut. Keikan jälkeen kuullut yleisön kommentit vaihtelivat laidasta laitaan. Tupakkakopissa oltiin positiivisesti yllättyneitä uudesta tuttavuudesta, fiiliksissä suosikin keikasta, mutta arvosteltiin myös sekä pääesiintyjän taitoa että tyyliä.

Sekä Shiraz Lanen että Reckless Loven fanit pääsevät kuulemaan lempibändejään myös useammilla tulevan kesän festareilla.

Toimittaja ja kuvat: Raisa Krogerus © Metalliluola
Raisa

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän