Re-Armed – The Era Of Precarity (2016)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Death- sekä thrash metallia soittava keravalaislähtöinen yhtye Re-Armed on 15- vuotisen uransa aikana potkinut edestään kivet ja männynkävyt helvettiin tehden juuri sitä omaa musiikkiaan kyselemättä sen enempää muiden mielipiteitä. Ensimmäinen albumi saatettiin maailmaan vasta vuonna 2012, ja uran alkumetrit taitettiin ainoastaan demojen voimin.

Syyskuussa yhtye aseistautui uudelleen kolmannella pitkäsoitollaan ”The Era Of Precarity”. Levyn ensimmäiset kappaleet ovat thrash-painoitteisia vetoja, joista kumpuaa eittämättä myös In Flames- vivahteita riisuttuna nu-metallin ikävämmistä piirteistä. Kolmannessa biisissä ”Through The Barricades” rumpali Iiro Karjalainen näyttää kuinka tällä soittimella biisit oikein kuuluu käynnistää.

Albumilla käsitellään jo yhtyeen tavaramerkiksi kääntynyttä maailmantilannetta nykypäivänä ja miten vielä tänä päivänäkin kaikki suurimmat konfliktit ratkotaan sotimalla. Levy on tehty meille kaikille herätyksenä, minkälaisen maailman haluamme jättää perinnöksi jälkipolville. Yhtyeen mielestä kiekon soittimeen asettamisen jälkeen on syytä jättää larppausvehkeet, juomasarvet ja mytologiset hahmot mielikuvituksen syövereihin.

Thrashin lomassa väkevää death-poljentoakin löytyy ja suuremmilta pohjakosketuksilta vältytään, mutta samalla hittikappaleet loistavat poissaolollaan. Saarni Recordsin julkaiseman levyn 12 raitaa runnotaan alusta loppuun tasaisella ja väkevällä otteella, muutamassa kappaleessa puolivälin taitteen jälkeen hieman meininki väsähtää ja kääntyy yhteislaulun puolelle.

Kokonaisuudessaan yhtye on selkeästi kehittynyt ja kun ulos saadaan vielä enemmän ihon kananlihalle nostavia thrash-vetoja, on laajempi fanikunta tulevaisuudessa taattu. Oman lempikappaleeni ”Riot Act” sanoituksia ”I owe you nothing, you owe me everything”  lainatakseni, on tämän albumin myötä mahdolliset velkarästit kuitattu ja käännetty saataviksi.

8-/10

Jussi Krannila

1. Novus Ordo Seclorum
2. Lullaby Of Obedience
3. Through The Barricades
4. Riot Act
5. Ivory Towers
6. Years Of Decay
7. Three Headed Beast
8. Evolve Cycle
9. The Aftermath
10. Cursed Beyond Belief
11. Purification
12. The Hunt Is On!

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän