Raubtier – Från Norrland Till Helvetets Port (2012)

Liekö monikaan kuullut haaparantalaisesta industrial metallia soittavasta bändistä nimeltään Raubtier? Yhtye on perustamisensa jälkeen vuonna 2007 onnistunut pukkaamaan maailmalle kuusi studioalbumia. Bändin keulahahmona toimii Pär Hulkoff, joka on sittemmin aloittanut soolouransa nimellä ”Hulkoff”

Jos Rammstein heitettäisiin pataan Turmion Kätilöiden kera ja maustettaisiin seosta Sabatonilla, olisi tuloksena ”Från Norrland Till Helvetets Port”. Albumi on raskasta ruotsiksi laulettua industrial metallia. Kappaleita säestävät raskaat kitarariffit sekä syntetisaattori, joiden päällä kuullaan ”Hulkoffin” viikinkimäiset vokaalit. Tämä levy on mitä mainiointa treenimusiikkia; voimakasta uhittelevaa pumppausta, jonka tempo ei karkaa käsistä.

Yhtye onnistuu koko vedon ajan säilyttämään tasaisen temmon, tästä huolimatta kappaleissa on riittävästi vaihtelua. Lätyn kuuntelu ei missään vaiheessa käy puuduttavaksi. Levy on bändiltä voimakas sekä kontrolloitu suoritus, jonka kohokohdat ”Sveriges Elit” sekä ”Låt Napalmen Regna” onnistuvat jäämään kuuntelijan mieleen.

7+/10

Kimi Huttunen

1. Sveriges Elit
2. Apokalyps
3. Besten I Mig
4. Låt Napalmen Regna
5. Allt Är Förlorat
6. Kamouflage
7. Fafnesbane
8. Vittring
9. Dit Vinden Bär
10. Rebeller
11. Vapenbröder
12. Förgätmigej

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here