Fear Of Domination – Metanoia (2018)

Tämän kesän kohokohdassa eli Saarihelvetissä vasta esiintynyt Fear Of Domination on industrial metalia maailmalle tuottava suomalainen yhtye. Kokoonpanon keulakuvina toimivat Sara Strömmer sekä Turmion Kätilöiden tuorein lisäys Saku Solin. Yhtyeen musiikki on englanniksi laulettua, mikä erottaa bändin muista tunnetuista kotimaisista industrial -yhtyeistä.

Fear Of Dominationin viides studioalbumi ”Metanoia” tuo mukanaan paljon uusia elementtejä kokoonpanon aikaisempaan tuotantoon verrattuna. Taustalle on otettu mukaan metalcorea muistuttava äänimaailma. Tästä huolimatta lopputulos on ehtaa industrialia.
Luultavasti suurin muutos albumilla on kuitenkin yhtyeen toisen laulajan Strömmerin mukaan tulo. Strömmerin ja Solinin vokaalit sopivat täydellisesti yhteen. Vokaaleista voi miltei kuulla sen intohimon, jolla albumin tekoon on lähdetty.

Albumi lähtee herätellen käyntiin, mutta jatkaa räjähtäen eteenpäin kun erityisen ärhäkkä ”Face Of Pain” sekä todella pirteä ”Sick And Beautiful” pärähtävät soimaan. Näiden kahden kaltaisia energisiä kappaleita haluaisi kuulla lisää. Levy jatkaa tasaisella temmolla eteenpäin, kunnes levyn viimeistelee omalaatuinen ja kaunis slovari ”Ruin”.
Albumi tuntuu täyttävän aukon kotimaisessa industrial -tuotannossa, sillä tätä on hankala verrata muuhun kotimaiseen tuotantoon.

Vaikka ”Metanoia” saattaa tuntua albumilta, jolta ei nouse esiin kuin pari kohokohtaa, on albumin arvo yhtyeelle todella tärkeä ja Strömmerin lisäystä ei voi liikaa korostaa. Lisäys luo Fear Of Dominationista kokonaan uuden mielikuvan. Levy on ehdottomasti kokoonpanon paras teos, ja jään innolla odottamaan yhtyeen tulevia julkaisuja.

7½/10

Kimi Huttunen

1. Dance With The Devil
2. Obsession
3. Face Of Pain
4. Sick And Beautiful
5. Shame
6. Lie
7. We Dominate
8. The Last Call
9. Mindshifter
10. Ruin

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän