Rakkaudesta Iron Maideniin – MaidenFest nyt myös ikärajattomana.

Kuva: Kirsi Lätti
MAINOS:Iron Maidenia lukuisten eri laulajien kanssa coveroiva The Coverslaves -yhtye järjestää tänä vuonna MaidenFest -tapahtumansa jo kahdeksatta kertaa. Ensimmäistä kertaa sitä pääsevät seuraamaan myös alaikäiset.

Iron Maiden -fanit saavat tänä vuonna kuunnella The Coverslavesin ja vierailevien laulajien versioita Iron Maidenin hiteistä sekä harvinaisuuksista myös isommilla areenoilla, kun kokoonpano esiintyy Turun Logomossa ja Tampereen Pakkahuoneella. Tämä mahdollistaa sen, että fanien toivomat alaikäisille sallitut keikat ovat vihdoin mahdollisia.

Istun tamperelaisen kuppilan pöytään Iron Maidenia coveroivan The Coverslaves -yhtyeen basisti Harri Hautsalon, rumpali Tapio Korkeilan sekä kitaristi Jaakko Hännisen kanssa. Yhtyeen toinen kitaristi Tom Gardiner on estynyt, mutta seuraamme liittyy sen sijaan yhtyeen vierailevana laulajana jo vuosia toiminut Erkki Seppänen. Heitä kaikkia yhdistää intohimoinen suhde Iron Maideniin.

Kuva: Raisa Krogerus

He kaikki myös esiintyvät yhdessä tämänkin vuoden MaidenFest-tapahtumassa. Kiertue lähestyy jo kovaa vauhtia, sillä MaidenFest starttaa 31.8. Seinäjoen Rytmikorjaamolta.

Tämän vuoden vierailevina laulajina nähdään Seppäsen lisäksi muun muassa Kilpi-yhtyeestä parhaiten tunnettu Taage Laiho, Jarno Vitri (Mad Hatter´s Den), sekä Kimmo Blom (Sapphire Eyes, Queen-musikaali). Yhteensä laulajia on 12.

Naisenergiaa edustaa MaidenFest-ensikertalainen Sara Strömmer (Fear Of Domination). Sara kommentoi Metalliluolalle tunnelmiaan ja omaa suhdettaan Iron Maideniin etänä:

“Olen ihan superfiiliksissä MaidenFesteistä, vaikka olen yleensä sujahtanut siihen tyttöystäväkategoriaan, jonka poikaystävä kuuntelee Iron Maidenia. Olen saanut nyt tutustua tarkemmin Iron Maidenin tuotantoon ja odotan innolla, että pääsen tulkitsemaan yhtyeen eeppisiä sävellyksiä! Maidenin kappaleita on tullut veivattua myös lauluoppilaideni kanssa, ja itse Bruce Dickinson on jo itsessään legenda ja monen laulajan idoli! Ei voi muuta kuin nostaa hattua koko bändille ja antaa kaikkensa The Circuksessa!”

The Coverslaves-yhtyeen ensimmäinen keikkajuliste. Kuvassa Tapio Korkeila, Harri Hautsalo, vieraileva laulaja Erkki Seppänen sekä Jaakko Hänninen.
Tästä kaikki alkoi: The Coverslaves -yhtyeen ensimmäinen keikkajuliste.                                               Kuva: Kirsi Lätti

Juhlavuotta viettävä albumi vuoden teemaksi

Tämän vuoden teemaksi valikoitunut ”Seventh Son of a Seventh Son” -albumi täyttää tänä vuonna pyöreät 30 vuotta. Se on myös ainoita Iron Maidenin ns. kulta-ajan levyjä, joita tapahtumassa ei vielä ole kokonaisuudessaan soitettu, miehet selittävät teemansa valintaa.

Kun kysyn, onko jokin albumin kappaleista erityisen lähellä yhtyeläisten sydäntä, on vastaus liki yksimielinen: nimikkobiisi. Erkki Seppäselle ”Seventh Son of a Seventh Son” oli myös ainoa, minkä tämä erityisesti halusi päästä laulamaan. Ainoa soraääni kuuluu rumpali Tapio Korkeilan suusta.

”Mulla ei ole oikeastaan mitään siltä levyltä. Tänä vuonna on monta muuta sellaista biisiä mitkä ovat lähempänä sydäntäni, jotka me soitetaan,” Korkeila aloittaa, mutta ei suostu kertomaan kappaleiden nimiä. ”Ne kuulee sitten lavalla,” hän virnistää.

Vaikka heillä ei ole Iron Maidenin alkuaikojen tuotannosta soittamatta kuin enää pari kappaletta, yhtye lupaa myös vannoutuneemmalle MaidenFest-kävijälle yllätyksiä. Hittejä ei kuitenkaan unohdeta illan setistä.

”Onhan se mukavaa, kun koko halli laulaa mukana ”Fear of The Darkia”, mutta ei niitä hittejä tule niin paljoa itse kuunneltua enää,” kitaristi Jaakko Hänninen naurahtaa. ”Suurimmat kiksit itselle tulee niistä harvinaisista biiseistä.”

Kuva: Kirsi Lätti

Laulajista näkyy rakkaus musiikkiin

Moni tapahtuman laulajista on ollut remmissä mukana jo pitkään, mutta myös uusia vierailijoita on useita. Osaa heistä The Coverslaves on pyytänyt osallistumaan, toiset taas hakeutuvat itse mukaan.

”Kyllä se mielestäni aina näistä naamoista näkyy selvästi, että ne haluaa tulla tekemään sitä, se on vähän sellainen paluu fanipoika-aikoihin. Niin se varmaan on mulle itsellenikin,” Erkki Seppänen myöntää.

Kuva: Kirsi Lätti

Yhtye pyrkii laulajavalinnoissaan siihen, että yleisölle tuttujen laulajien lisäksi eri paikkakunnilta saisi nostettua esille myös tuntemattomampia nimiä. Esimerkiksi paikallisen demobändin laulaja saattaakin MaidenFestissä päästä ensimmäistä kertaa esiintymään isommalle yleisölle.

”Voimme saada jostain paikallisesta kaverista vinkin toiselta paikalliselta laulajalta, joka on ollut meidän kanssa aikaisemmin. Kyllä me ollaan sitten siihen luotettu aika vahvasti, että se hoitaa sen homman,” basisti Harri Hautsalo kertoo.

Hän kertoo, että bändin kannalta monen laulajan kanssa työskentely tarjoaa hienoa vaihtelua. Toisaalta uuden ihmisen kanssa esiintymiseen liittyy kuitenkin samalla myös oma jännityksensä, sillä kaikkien kanssa yhtye ei edes harjoittele yhdessä.

Kuva: Kirsi Lätti

”Monella näkyy se rakkaus siihen musiikkiin, että se ei mene sellaiseen ammattimaiseen suorittamiseen, vaan se tulee sellaisella fiiliksellä sieltä, se on hienoa,” Tapio Korkeila toteaa kuitenkin tyytyväisenä.

Kuva: Kirsi Lätti

Lisätietoja ja liput:

https://www.maidenfest.fi/
https://www.coverslaves.com/
https://www.facebook.com/MaidenFest/

Kuva: Maidenfest

PE 31.08.2018 – Rytmikorjaamo, Seinäjoki

Laulu: Erkki Seppänen, Kimmo Blom, Simo Silvan, Jarno Vitri, Tomi Loukkola, Tuomo Saarenpää

LA 01.09.2018 – Hevimesta, Oulu

Laulu: Erkki Seppänen, Kimmo Blom, Simo Silvan, Jukka Nummi, Ilkka Harjula

PE 14.09.2018 – Pakkahuone, Tampere (IKÄRAJATON)

Laulu: Erkki Seppänen, Kimmo Blom, Taage Laiho, Tommi Salmela, Jarno Vitri

LA 15.09.2018 – Logomo, Turku (IKÄRAJATON)

Laulu: Erkki Seppänen, Kimmo Blom, Taage Laiho, Tommi Salmela, Jarno Vitri

Pe 21.09.2018 – Circus, Helsinki

Laulu: Erkki Seppänen, Kimmo Blom, Taage Laiho, Sara Strömmer, Marcus Lång

LA 22.09.2018 – Lutakko, Jyväskylä

Laulu: Erkki Seppänen, Kimmo Blom, Taage Laiho, Tommi Salmela, Marcus Lång, Jarno Vitri

Haastattelu: Kirsi Lätti
Kuvat: Kirsi Lätti & Raisa Krogerus ©Metalliluola

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.