Nuoruudenlähteen sukeltajat versioi Ozzy Osbournen “Crazy Train” -klassikon uudella videolla

Tiedote 1.7.2020

Nuoruudenlähteen sukeltajat tekee akustisia tulkintoja metalliklassikoista. Trion uudella videolla käsittelyyn on otettu Ozzy Osbournen 40 vuoden takainen hitti ”Crazy Train”. Video on kuvattu Helsingin Lauttasaaressa kitaristi Manu Marttisen sekä Sirpa Levonperän toimesta kesäkuussa 2020.

Versio on sovitettu akustiselle kitaralle ja orkestraatiolle. Marttisen ajatuksena oli tehdä kappaleesta sovitus, joka kuulostaa väkevältä rockballadilta.

Halusin tehdä vähän melankolisen, mutta silti mahtipontisen version, jossa lauluharmoniat ja lyriikat ovat keskeisessä roolissa. Ja mielestäni onnistuimme siinä hienosti.

Idea syntyi toukokuussa 2020, kun Marttisen ystävä Johanna Store ehdotti ”Crazy Trainin” nauhoittamista hänen lähestyvän 40-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi.

Store sanoo:

Halusin äänittää tämän laulun, koska sillä on erityinen paikka sydämessäni. Ozzyn ja Black Sabbathin kuunteleminen muistuttaa minua teinivuosistani Ruotsissa, jossa kasvoin. ”Crazy Train” vie minut aina takaisin noihin hauskoihin aikoihin. Kun Manu kysyi minulta, minkä kappaleen haluaisin tehdä, niin ensimmäinen mieleeni tullut biisi oli ”Crazy Train”.

Marttinen, Store ja taustalaulaja Toni Liikanen muodostavat yhtyeen nimeltä Nuoruudenlähteen sukeltajat. Yhtye perustettiin alun perin vuonna 2012 Marttisen syntymäpäiväjuhlayhtyeeksi ja se on pysynyt vaihtelevasti aktiivisena siitä lähtien. Yhtyeen ideana on tehdä metalliklassikoista kauniita akustisia versioita.

Nuoruudenlähteen sukeltajat
Johanna Store, vocals
Toni Liikanen, backing vocals
Manu Marttinen, guitars / orchestration

Photo credits: Sirpa Levonperä / Superuniikki

Uuden version sovitus, äänitys, miksaus ja masterointi: Manu Marttinen
Video käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus ja editointi: Manu Marttinen
Videon ryhmäkuvat: Sirpa Levonperä / Superuniikki

Crazy Train
John Osbourne, Randy Rhoads and Robert Daisley
Epic Records 1980

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here