Mask of Satan – Promo (2015)

MAINOS:[three_fourth]

Vasta tämän vuoden helmikuussa perustettu death/horror-pumppu Mask of Satan on runtannut visvaisen neljän biisin debyyttipromonsa ilmoille. Bändin jäsenet M (basso, laulu), O (rummut) ja S (kitara) ovat toki soittaneet yhdessä jo ennestään, joten mitään kainostelua ei biiseissä ole havaittavissa. Sen sijaan nämä Tampereen maskiperkeleet tuntuvat hanskaavan kukin tonttinsa oikein mainiosti. Aloituskappale “Serpent Brew” jyystää tempovaihteluiden siivittämänä promon hyvään vauhtiin. “Empty Coffins” on enempi moshaukseen ja nyrkkien nostatukseen suunnattu vääntö. Makea biisi ja promon ehdoton helmi. “Asmodeus” ja “Mask of Satan” tuntuvat jo hieman toistavan itseään, mutta jätkien taituruudesta ja potentiaalista ei jää epäilyksiä. M karjuu ja murisee komeasti, rumpali O taitaa perusjuntan ja tuplabasarit kuten asiaan kuuluu. Kitaristi S kuljettaa riffinsä ja soolonsa tyylillä.

Neljä biisiä on äkkiä kuunneltu ja vaikka tässä ei mitään uutta keksitä niin homma toimii. Tältä se varmaan kuulostaa kun demonit ärjyvät Manalassa.

Trio profiloituu kauhunsävytteisesti old school-meiningin mukaisesti soundeja ja logoa myöten. Bändin nimi on revitty italialaisesta kauhuelokuvasta, josta kuulemme pätkiä ainakin parissa biisissä. Piti oikein googlettaa bändin nimi, koska olin aivan varma jonkun keksineen sen ennen vuotta 2015. Etsiväntyöni ei tuottanut tulosta joten onnea jätkille hyvästä nimestä. Logo ja levynkansi on aika höttöistä jälkeä ja uskoisin että näihin tulee vielä muutoksia jos ja kun bändi alkaa pykäämään debyyttilevyään pihalle. Sitä ajatellen Saatanan maskimiehet voisivat kaivaa arkuistaan vielä jotain omaa juttua mukaan.

“Serpent Brewin” sanoituksista vielä loppuun mainio ote, joka kuvaa hyvin bändiä:

 

“Dig in – have fun

There is now other way

Throat sliced faced down

You rot in the Coffin“

Kuuntele levy: http://maskofsatanband.bandcamp.com/releases

3/5

Pete Alander

[/three_fourth] [one_fourth_last]maskOfsatan

1.Serpent Brew 04:54

2.Empty Coffins 03:35

3.Asmodeus 05:19

4.Mask Of Satan 04:0[/one_fourth_last]

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.