Distress of Ruin on julkaisemassa uutta musiikkia – yhtyeessä myös miehistömuutoksia

Kuva: Samuli Kuittinen
MAINOS:Tiedote 22.8.2021

Joensuulainen melodista deathtunnelmointia soittava Distress of Ruin ilmoittaa julkaisevansa uuden Solace of the Night -singlen syyskuun 21:nen päivä.

– Solace of the Night ei edusta perinteisintä Distress of Ruinia, sillä kappaleen melankolia ja maltillinen tempo ovat entistä vahvemmin läsnä kitarariffittelyn sijaan kitaristi säveltäjä Simo Niiranen kuvailee.

– Kappaleelle on haettu tunnelmia yön mystiikasta sekä oman mielen kipeistä kohdista. Ajoittain kappaleesta voi löytää jopa hartaita sävyjä, ja on siellä ihan rehti bassosoolokin laulaja Lauri Ruotsalainen jatkaa.

Bändi kertoo jatkavansa uuden materiaalin työstämistä ja aikomus onkin julkaista seuraava single vielä tämän vuoden puolella

– Uusi biisejä ollaan pitkin vuotta työstetty ja niitä alkaa olemaan reippaasti yli kokopitkän verran. Marraskuun lopussa julkaistaan vielä yksi single musiikkivideoineen, jonka jälkeen aloitetaan debyyttikokopitkän nauhoitukset tuumailee yhtyeen rumpali Riku Romppanen,

Bändin kokoonpanossa on tapahtunut myös muutoksia, kun aiemmin yhtyeessä bassoa ja kitaraa soittaneet Sami Tolonen ja Harri Säynevirta ovat päättäneet astua bändin riveistä sivuun.

– Sami ja Harri olivat perustamassa tätä bändiä, niin kyllähän se harmittaa, että jätkät päättivät lähteä. Tapahtumissa ei ollut kuitenkaan minkäänlaista kriisiä ja frendejä ollaan edelleen pohtii Niiranen.

Uudeksi bassotaitelijaksi on nimetty Decrowned-yhtyeessäkin soittava Miikka Hulmi, joka kuvailee bändiin liittymistään näin:

– On ollut älyttömän hienoa päästä soittamaan näitä biisejä ja fiilistellä sitä mitä on nousta lavalle näiden jätkien kanssa. Näin basistin näkökulmasta hienointa on ollut se, että Rikun kanssa tuntui löytyvän heti yhteinen sävel soittamisen suhteen, ja se jos mikä on upeaa, että rytmiryhmä rokkaa.

Linkit:


Lähde: Distress of Ruin

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.