Krisiun – Forged In Fury (2015)

[three_fourth]Brasilialainen brutaalin death metallin pitkän linjan konkari, kolmen veljeksen Krisiun julkaisi kuluvan vuoden elokuussa kymmenennen studioalbuminsa ”Forged In Fury”. Edellisestä tuotoksesta onkin kulunut jo neljä vuotta jos mukaan ei lueta 2012 julkaistua kokoelmalättyä ”Arise From Blackness” joten voisi kai sanoa, että on tätä odotettukin.

Pahaenteinen ”Scars of The Hatred” käynnistää levyn rokkaavalla otteella ja täytyy odottaa biisin puoleen väliin kunnes tuttu, rynnäkkökivääriä muistuttava blastbeat lähtee kaoottisen riffittelyn tueksi. Levy pitää brutaalissa otteessaan seuraavan ”Ways of Barbarismin” antaessa oman panoksensa napalminkatkuiseen ilmapiiriin jota seuraa henkilökohtainen suosikkini ”Dogma of Submission”, jonka käynnistävä aloitusriffi tulee jokaisen vanhan liiton kuolometallistin märkiin uniin. Muutenkin kappale on äkäisyydellään koskettava, vaikkakin loppupuolella heittäydytään jopa hieman melodisempaankin tunnelmaan, tosin vain palatakseen taas raivopäiseen puukottamiseen biisin lopuksi.

Albumi kantaa raa’an tunnelmansa kunniakkaasti loppuun asti, päättyen akustiseen outroon ”Milonga De La Muerteen”, joka ei sekään tuo mieleen mitään maailmanloppua iloisempaa. Levyn soundit on saatu vanhan liiton kuolometallille ominaisiksi kun tuottajana on häärännyt death metal-puuhamies Erik Rutan (tuottanut mm. Cannibal Corpse ja Vital Remains) ja soittotyöskentely on nautittavan raivokasta niin kitaroinnin, tykityksen kuin vokaalien osalta kautta levyn.

Kokonaisuudessaan ”Forged in Furylla” kuuluu Krisiunille ominainen brutaalius ja tinkimättömyys joskin alkuvuosien testosteronin sumentamasta rähinämenosta on tultu hivenen rauhallisemmille vesille, jatkaen edellisen ”The Great Executionin” linjaa. Levyltä löytyy kyllä totutut ultranopeat blastbeatit ja kaaosmaiset riffittelyt, mutta itse sävellystyöhön on käytetty selvästi enemmän aikaa ja biiseihin saatu dynamiikkaa erilaisin rokkauksin ja tunnelmointiosuuksin. Levyn materiaali on kuitenkin ehkä hieman liian tasainen, sillä loppupään biiseistä ei löydä enää mitään mullistavaa, joskaan ei mitään moitittavaakaan.

”Forged in Fury” on jokaiselle Krisiunin aikaisempaan materiaaliin tykästyneelle pakkohankinta, eikä muidenkaan vanhan liiton kuolometallidiggarien tulisi sitä karttaa sen ollessa kokonaisuudessaan sen verran brutaali paketti, ettei varmasti jätä kylmäksi.

8+/10

Tore Pedersen

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
Krisiun
1. Scars of the Hatred
2. Ways of Barbarism
3. Dogma of Submission
4. Strength Forged in Fury
5. Soulless Impaler
6. Burning of the Heretic
7. The Isolated Truth
8. Oracle of the Ungod
9. Timeless Starvation
10. Milonga de la Muerte [/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here