Kotimainen External julkaisi EP:nsä “Stillness”

Kuva: Anniina Haukkaluoma
MAINOS:Tiedote 6.1.2021

Kotimainen progebändi External on julkaissut syyskuusta lähtien kuukausittain uuden singlen lyhytsoitoltaan “Stillness”, joka on nyt viimeisimmän kappaleen “Motion In Stillness” myötä julkaistu kokonaisuudessaan. Aleksi Yli-Someron ja Roger Lundbergin kuvaaman ja ohjaamaan musiikkivideon voi katsoa alta:

EP on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa:
Spotify: http://spoti.fi/3n7tDxS
Apple: https://apple.co/3rN3kAJ
Amazon: https://amzn.to/3rQ6x2j
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/190076862
Tidal: https://listen.tidal.com/album/164298357

Bändi kertoo EP:stä seuraavasti:

”Stillness syntyi epävarmaan kevään 2020 aikana. Meidän oli tarkoituksena työstää kakkosalbumiamme, kunnes pandemia iski ja me kaikki lukkiuduimme koteihimme karanteeniin. Sinä aikana tyhjästä manifestoitui joukko uusia kappaleita. Musiikillisesti ne ovat erilaisempaa kuin mikään, mitä olemme koskaan tehneet. Kappaleet nojaavat enemmän alternativeen, ja sisältävät monia vaikutteitamme metallin ulkopuolelta, kuten third stream jazz ja Brittiläinen jazz-skene, nykyklassinen musiikki Ólafur Arnaldsin tyyliin ja pohjoismaiset visionäärit kuten legendaarinen Björk”

”Neljäs ja viimeinen kappale ”Motion In Stillness” täydentää koko palapelin. Kappale toimii EP:n temaattisena keskipisteenä, ja se edustaa sen musiikin ydintä ja sielua, joka syntyi eristyksissä ja hiljaisuudessa. Se juhlii ihmisen kykyä löytää kauneutta pienistäkin asioista, merkitystä merkityksettömyydestä ja valoa pimeydestä, vaikeista ajoista huolimatta ja erityisesti niiden aikana.”

”EP:n jokainen kappale ruumiillistuu Teemu Mikaélin maalaaman upean malaauksen kautta. Hänen taiteellinen visionsa toi uutta henkeä kappaleisiin.”

Kappalelista:
1. Feet Don’t Fail
2. Against the Wind
3. Motion in Stillness
4. Hunting Butterflies
5. Inertia

Kokoonpano:
Aleksi Haukkaluoma – laulu, kitarat
Julius Lehtonen – rummut, ohjelmointi, efektikitarat
Samuel Järvinen – bassokitara, synabasso, ukulele basso, ohjelmointi
Roger Lundberg – kitara, äänisuunnittelu

https://www.instagram.com/externaltheband/
https://www.facebook.com/externaltheband/

Kuva: Anniina Haukkaluoma
Lähde: Inverse Records

 

 

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.