Kasvoton – Jumalansa Tappaneet (2020)

Jo vuonna 2010 perustettu lemiläinen blackened death metal -yhtye Kasvoton julkaisi debyyttinsä ”Jumalansa Tappaneet” tänä vuonna eli yhtye on ehtinyt harjoitella pitkään kalmantäyteistä möyhennystään. Kymmenen vuoden työ näkyy ja kuuluu lopputuloksessa, joka on parhaimmillaan laadultaan sitä mitä genren ykkösnyrkitkin tekevät. Behemothit ja Deicidet on kuunneltu ja opiksi on otettu. Hyvä näin.

Laulaja/basisti Mikko Ropon anteeksiantamattoman jylhä ulosanti tukee tiukasti soitettua materiaalia, jota on tukemassa Antti Kaipaisen rummut sekä Rolle Hirsimäen kitarointi. Teknisesti yhtye ei jää jälkeen esikuvistaan.

Ehdoton bonus on täysin nappiin mennyt suomenkielisen lyriikan käyttö. Misoteismiä häpeilemättömästi viljelevät kappaleet nostavat ylpeästi ja katu-uskottavasti esiin jumaluskojen nurjapuolia.

”Jumalansa Tappaneet” -levyn helmiä on turbopaahdettu ”Tuhkasta Noussut”, upean viuluhetken sisältävä nimikkobiisi sekä kohtalokkaan tiukka ”Orja ja Mestari”.

Debyytiksi ”Jumalansa Tappaneet” on kypsä näyte Kasvoton-yhtyeen osaamisesta. Ei ole uskon tai mielipiteen asia osaavatko kaverit tehdä laadukasta dödistä. Levyn päätösraidan viuluosiot ja hieman vaihtelevammalla nyanssilla rakennettu kappalerakenne jätttää toivomaan koko levylle enemmän vaihtelevuutta.

Niin, ja miinusta (joka ei vaikuta arvosanaan) tulee takakannen Algerian-fontin käytöstä.

8+/10

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here