i Helvete Bathoryn jalanjäljillä – Twilight of the Gods 30 vuotta

Kansikuva: Johanna Kuusela
MAINOS:Tiedote 26.8.2021

Seinäjoella vuonna 2018 perustettu persoonallista ja melodista äärimetallia takova i Helvete on julkaissut coverin ruotsalaisen black metal -pioneerin BathoryTwilight of the Gods -kappaleesta. Kappale on nimikkobiisi vuonna 1991 julkaistulta albumilta, joka täytti kesäkuussa 30 vuotta.

i Helvete yhdistelee musiikissaan black- ja death metallin elementtejä, kuitenkaan lokeroitumatta varsinaisesti kumpaankaan. Yhtye on julkaissut aiemmin tuplasinglen Pimeyden Ytimessä / Umpikuja. Debyyttijulkaisu sai kehuja musiikkimedioilta olemalla omaperäinen, hyvin toteutettu ja mielenkiintoinen julkaisu (Inferno 7/2018).

Nyt julkaistun coverkappaleen valinta myötäilee i Helveten juuria. Yhtyeen laulaja-kitaristi Aleksi Mäkelä kommentoi kappalevalintaa näin:
“Bathory on ollut yksi isoista vaikuttajista itselleni nuoruudessa. Erityisesti nämä bändin eeppiset viikinkialbumit ovat tunnelmaltaan sellaisia, mihin valitettavan harva yhtye onnistuu pääsemään. Reilu 10-minuuttinen Twilight of the Gods oli melko kunnianhimoinen kappale lähteä äänittämään, mutta kappaletta korvakuulolta kirjoittaessani löysin itseni ihmettelemästä moneen kertaan, kuinka se ei sadannenkaan kuuntelukerran jälkeen ala kyllästyttämään. Tarkoituksenamme ei ollut lähteä mitään isoja muutoksia tekemään. Halusimme lähinnä päivittää tämän mestariteoksen soundin tälle vuosituhannelle. Mielestäni onnistuimme siinä hyvin.”

i Helveten tulkinta Twilight of the Gods -kappaleesta saa syvyyttä yhtyeen äänityssessioiden yhteydessä kuvatusta musiikkivideosta, jonka on editoinut Olli Pärnänen.

Lisää materiaalia on vielä luvassa, sillä yhtye julkaisee loppuvuodesta ensimmäisen albuminsa SINISTEN PUIDEN NIITTY. i Helveteltä tullaan kuulemaan kaksi singlejulkaisua syksyn aikana, jotka antavat esimakua yhtyeen tulevasta levystä.

i Helvete:
Laulu & Kitara – Aleksi Mäkelä
Kitara – Manu Kujala
Basso – Tapio Holappa
Rummut – Teemu Koski

Kotisivut | Spotify Youtube | Instagram | Facebook |


Lähde: i Helvete
Kansikuva: Johanna Kuusela

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.