MAINOS:Lahden suunnalta tuleva metalliyhtye Midnight Bullet kävi vastailemassa Metalliluolan haastattelulomakkeeseen. Tutustu vuonna 2009 perustettuun yhtyeeseen alla:

 

Bändin nimi? Midnight Bullet
Yhtyeen genre? Heavy Metal
Ketä yhtyeeseen kuuluu? Tuomas Lahti – laulu/kitara
Mikko Nokelainen – rummut
Lauri Ikonen – kitara
Mirko Miettinen – basso
Mistä yhtyeenne on kotoisin? Lahti / Mäntyharju
Yhtyeenne esikuvat? Motörhead, Pantera
Kertokaa yhtyeenne taustatarina? Midnight Bullet on perustettu vuonna 2009 ja orkesteri luo edelleen täydellisen sekoituksen groovea, melodiaa ja aggressiota kuuntelunautintoasi varten! Musiikissamme voit kuulla vaikutteita klassisesta rock & rollista – Motörheadin kaltaisista Panteran groove metalliin, ja jopa bluesin ja punkin vivahteita! Olemme rock -bändi, jolla on metallin henki ja punk -asenne, ja soitamme kovaa!
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on? Olemme työstämässä neljättä albumia, joka on viimeistelyä vaille valmis. Levy on tarkoitus julkaista syksyllä 2021, mutta vallitseva tilanne korona-viruksen suhteen voi myös vaikuttaa levyn julkaisun aikatauluun. Etenemme julkaisun kanssa rauhallisin askelin ja tilannetta tarkkaavaisesti seuraten. Levyn julkaisun jälkeen on tarkoitus soittaa joitakin keikkoja, mutta tällä hetkellä tapahtuma-alalla on valitettavan hiljaista.
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on? Tuomas ja Lauri ovat kirjoittaneet pääsääntöisesti yhtyeen materiaalin. Laurin terävä riffi-kynä yhdistettynä Tuomaksen suoraviivaisiin melodioihin takaa useammankin korvamadon yhtyeen tuotannossa. Lauri tarjoaa usein pieniä idean palasia, joista Tuomas kasaa kokonaisuuden ja kirjoittaa lisää materiaalia tarpeen mukaan. Tämän jälkeen Tuomas tekee demoversion kappaleesta ja biisi laitetaan kuunteluun koko bändin kesken, jolloin kaikki saavat heitellä omia ideoitaan ja kehitysehdotuksia. Kun runko biisistä on saatu kasaan, käydään ideoita testaamassa vielä treenikämpällä ja tehdään tarvittavia muutoksia.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla? Materiaali vaihtelee laidasta laitaan välillä punk-kaahaten, juntaten kuin riffittelynkin puolesta. Yhtyeen live-esiintymisissä on paljon energiaa ja raskas soundi välittyy takariviin asti. Bändi on luonut tyylilleen uskollisen tavan kirjoittaa musiikkia, jossa riffit lentävät ja melodiat jäävät soimaan päähän. Kappaleissa huokuu live-esiintyminen, koska suurin osa kappaleista on lähtökohtaisesti kirjoitettu ajatellen keikkoja. Jokaisen riffin pitää toimia myös livesoitossa ja varsinkin materiaalin työstövaiheessa kappaleiden pitää lähteä lentoon jo treenikämpällä, jotta se päätyy levylle.
Uusimman levynne nimi: Hostile Resistance (vielä julkaisematon).
Avatkaa uuden levynne taustoja. Mikä on toiminut levyn inspiraationa? Toisin kuin neljännen albumin nimi ‘Hostile Resistance’ voisi viitata vallitseviin olosuhteisiin luonnonmullistusten sekä pandemian osalta, niin kyse ei ole kuitenkaan tästä. Levyn kantavia teemoja ovat sen sijaan mm. kapina, vallankumous ja häikäilemättömyys vallan käytössä. Bändin työskentelytavat ovat hieman muuttuneet edellisten levyjen ajoilta ja parhaiten levyn syntymistä kuvaa sana helppous. Albumin syntymisprosessi on ollut suhteellisen pitkä, mutta kappaleet ovat kirjoittaneet hyvin pitkälle itse itsensä valmiiksi. Lähtökohtaisesti albumi on syntynyt hyvin rennolla otteella, eikä kappaleita ole tarvinut pakottaa mihinkään suuntaan. Kappaleiden tyylilajit ovat hieman vaihdelleet edellisillä levyillä, mutta tällä kertaa halusimme säilyttää läpi levyn anteeksi antamattoman energian ja raakuuden yhtyeen alkuajoilta.
Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa? As I May!
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi? Through the Iron ja Rain on Me. Through the Iron on kappale ensimmäiseltä levyltä, joka edustaa juurikin sitä alkukantaista raakuutta, jonka halusimme tuoda myös uudelle levylle jälleen takaisin. Tymäkkä riffi yhdistettynä melodiseen kertsiin ovat olleet kantavia voimia yhtyeen alkuajoista lähtien. Rain on Me on vielä julkaisematon kappale tulevalta levyltä, mutta määrää tahdin jo heti ensimmäisistä iskuista lähtien! Rain on Me -kappaleen soitimme ensimmäistä kertaa keikoilla livenä heinäkuun puolessa välissä.
Mikä musiikki kolahtaa yhtyeellenne juuri nyt? Kuuntelemme musiikkia hyvin laidasta laitaan, mutta soittimesta on nyt viime aikoina kuulunut mm. Stam1na, Iron Maiden, Pantera ja Memphis May Fire.
Muita asioita, joita haluatte kertoa yhtyeestänne: Arvostamme erittäin paljon, jos ihmiset käyvät striimaamassa biisejämme digitaalisilla julkaisualustoilla varsinkin, kun keikkarintamalla on nyt hiljaisempaa.
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille? Mahtavaa julkaista taas uusi albumi, joten kannattaa ottaa bändin some-kanavat seurantaan. Ja jos biisit kolahtavat, niin ihan loistavaa, jos meidän orkesterista vinkkaa myös kaverille!
Linkki yhtyeen somekanavalle: www.facebook.com/midnightbullet
Linkki yhtyeen musiikkivideoon:
Linkki yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/2ls9ubxUXdEIkkafYErmyQ

 

Kuva: Simo Nieminen

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.