MAINOS:

Helsingin suunnalta tuleva groove metallia soittava BloodBlind kävi vastailemassa Metalliluolan haastattelulomakkeeseen. Tutustu vuonna 2015 perustettuun yhtyeeseen alla:

 

Bändin nimi? BloodBlind
Yhtyeen genre? Groove metal
Ketä yhtyeeseen kuuluu? Tommi Kokko (vokaalit), Janne Saksola (basso), Frank Fagerström (rummut), sekä Joni Halmetoja ja Marko Lundahl (kitarat)
Mistä yhtyeenne on kotoisin? Helsinki
Kertokaa yhtyeenne taustatarina? Yhtye sai alkunsa vuonna 2015 ja julkaisi 2017 ensimmäisen kolmikappaleisen demonsa. “Self-Titled EP” on bändin itsenauhoittama ja -tuottama, mutta ennenkuin ehdittiin saada kunnolla keikkoja vyön alle, meiltä lähti treenis ja jouduimme parin vuoden tauolle. Tauon loputtua palasimme ilman alkuperäistä kitaristiamme Anttia ja totesimme että olisi aika etsiä kahta kitaristia mukaan. 2020 mukaan liittyi Joni Halmetoja (Rottendawn) ja Marko Lundahl (Six Inch) ja tällä kokoonpanolla ollaankin paiskittu hommia kunnolla!Juuri kesällä julkaistu “False Light” EP on kerännyt paljon positiivista palautetta ja ennen nauhoituksien alkua totesimme jo vanhojen jäsenien kanssa, että “Nyt mennään kyllä kunnon studioon!” Ja näin teimme. False Light, sekä jo valmiiksi nauhoitetut uudetkin kappaleet ovat nauhoitettu Sniper Sounds studiolla ja tuottamisesta vastasi Niila Perkkiö (Cyan Kicks).
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on? Tämänhetkiset tavoitteet on vihdoin päästä takaisin keikkalavoille. Toki nykytilanteessa varmaan aikalailla kaikilla muillakin sama tavoite, heh heh. Treeneissä ollaankin harjoiteltu armotonta settilistaa ja uutta musiikkia syntynyt ohella. Jos ei keikkoja ole, niin uutta musiikkia sitten senkin edestä, hidastumisen merkkejä ei todellakaan ole horisontissa.
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on? Aika tasaisesti. Usein riippuu keneltä riffit syntyvät ja lähdemme yhdessä rakentelemaan isompaa kokonaisuutta. Jonilta on tullut valmiita biisiaihoita hyvään tahtiin, mutta yhdessä aina hiotaan kunnes sujuu. Minulla (Tommi) saattaa usein olla treeneissä läppäri ja äänitysvälineet mukana siltä varalta jos jotain ideoita syntyy. Muutenkin minulla kovin usein tapana nauhoitella meidän demoja ja leikkiä rakenteiden kanssa. Meillä kaikilla on niin erilaiset musiikilliset taustat, niin on hienoa että yhdessä aina syntyy jotain “meiltä kuulostavaa”.
Sanoitukset ovat ainakin toistaseksi tullut erittäin nopeaa tahtia sitä mukaan kun muut jätkät soittelee biisiä läpi, mutta hyvin usein kirjoittelen sanoituksia kännykkään kun inspiraatio syttyy ja myöhemmin kokeilen mitkä sopivat mihinkin kappaleeseen.
Uusimman levynne nimi: False Light

Avatkaa uuden levynne taustoja. Mikä on toiminut levyn inspiraationa? Uusin levymme kattaa yhtyeen historiaa ja tulevaisuutta täydellisesti. False Light -nimikkokappale onkin yksi ensimmäisiä BloodBlind kappaleita mitä kirjoitettiin bändille ja olen itse odottanut sen julkaisua jo pitkään. Nyt saimme sen vielä täysin uuteen uskoon Jonin ja Markon ansiosta. Sanoitukset lähtivät pelkästä työnimestä “Blind” ja kertoo tarinaa henkilöstä joka kulkee läpi elämän seuraten pelkästään omaa tavoitettaan/uskomustaan. Elämän varella hän ei tämän takia huomaa ollenkaan muiden murheita taikka iloja, koska on tämän oman tavoitteen “sokaisema”. Lopulta matkansa päässä hän kohtaa enkelit joita on halunnut koko elämänsä tavata, mutta oman ns. sokeutensa ansiosta enkelit rankaisevat häntä polttamalla häneltä silmät päästä. Tämä sama tarina näkyy levyn kansitaiteessa kiitos Thomas Cole:n “Voyage of Life: Manhood” maalauksen.Levyltä löytyy myös Jannen kappale “Hits and Blood” joka on ennen BloodBlindin aikoja mutta aina treeneissä soitettu, joten oli hienoa revitellä tämän kanssa oikein kunnolla studiossa.

“[Redacted]” on taas ensimmäinen kappale jonka teimme tämän kokoonpanon kanssa ja meidän ns. comeback-biisi joka toimi haistatteluna vuodelle 2020. Teimme tälle kappeleelle videon joka myös onnistui erittäin hyvin.

Mutta koko levy alkaa instrumentaali-introlla “Lucem Ac Tenebrae” tai suomeksi “valoa pimeydestä”. Ideana, että jopa pimeydestä voi luoda uutta. Kappale koostu “False Light” kappaleen sointukierrosta ja täten antaa koko levylle alun ja lopun, mutta toimivat peräkkäin tehden jatkuvan kuuntelukokemuksen.

Tämä julkaisu on siis -hieman lyhyemmin sanottuna- yhdistelmä BloodBlind yhtyeen menneisyyttä ja tulevaisuuden alkua.

Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi? On erittäin vaikeaa valita vain kaksi biisiä, MUTTA sanotaanpa, että vanhoista kappaleista “Cancer of Society” on aivan armoton ralli ja itselle lempparibiisi päästellä hyöryjä treeneissä vaikka paskan päivän jälkeen.Ja uudemmista julkaistuista kappaleista uudelle kuuntelijalle suosittelisin “[Redacted]” -kappaletta. Jonilta tuli tähän biisiin saatanan hyviä riffejä! Jotenkin tästä vaan tulee itse ainakin hyvälle tuulelle ja pakostakin lähtee tukka heilumaan.
Muita asioita, joita haluatte kertoa yhtyeestänne: Vasta ollaan pääsemässä vauhtiin, paljon on luvassa 😉
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille? Kiitos kaikille lukijoille ja kuuntelijoille! Muistakaa luukuttaa “False Lightia” aivan saatanasti. Toivottavasti nähdään teitä keikoilla mahdollisimman pian!
Linkki yhtyeen kotisivulle: https://www.facebook.com/BloodBlind
Linkki yhtyeen somekanavalle: https://www.instagram.com/bloodblind_official/
Linkki yhtyeen musiikkivideoon:
Linkki yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/4uwR0d1YWdXl8CZOWhjqNK

 

Haastattelu tehty Metalliluolan haastattelulomakkeella.

Kuva: Alexander Bennett

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.