Kotimainen sinfonista metallia soittava Caiania vastaili Metalliluolan kysymyksiin yhtyeen taustoista ja tulevaisuudesta, johon kuuluu muun muassa musiikkiteatteriesityksen järjestäminen. 

Bändin nimi? Caiania
Yhtyeen genre? Sinfoninen metalli
Ketä yhtyeeseen kuuluu? Elmeri Kinnunen – laulu ja kitara
Mikko Kähkönen – kitara
Ossian Caiania – basso
Kalle Caiania – rummut
Mistä yhtyeenne on kotoisin? Kuhmo
Yhtyeenne esikuvat? Nightwish, Metallica, Rammstein, Timo Rautiainen&Trio Niskalaukaus, Kotiteollisuus…
Kertokaa yhtyeenne taustatarina? Caiania (latinaa, suomeksi Kainuu) on kahden kainuulaisen miehen taiteellinen yhteistyö, jonka muodostavat muusikot Mikko Kähkönen ja Elmeri Kinnunen. Kaksikon mielikuvituksissa syntyvät ideat toteutetaan yli genrerajojen ja lopputulos saatetaan pukea musiikiksi, lyhytelokuvaksi tai vaikkapa musiikkinäytelmäksi. Caiania on luotu miesten loppuelämän yhteistyöksi.
Minkälaiset tavoitteet yhtyeellänne on? Pyrimme luomaan teoksia, joissa yhdistyvät koskettavat melodiat, tarttuvat rytmit ja merkityksellinen sanoma. Teos ei ole vain musiikkia, vaan olennainen osa tarinaa sisältyy usein myös videoon. Jossain vaiheessa, kun materiaalia on riittävästi, rakennamme musiikkiteatteriesityksen, jossa yhdistyy musiikki, teatteri ja videotuotanto saumattomasti yhteen. Olemme aloittamassa isohkoa moniosaista teosta, jossa musiikki ja elokuva yhdistyvät. Tämän työstämiseen käytämme musiikin osalta loppuvuoden 2021 ja elokuvaa alamme kuvaamaan vuoden 2022 alkupuolella.
Minkälainen työnjako musiikin tekemisessä on? Sekä Elmeri että Mikko säveltää musiikkia. Sanoitukset lähtevät pääosin Elmerin kynästä Mikon höystäessä niitä ideoillaan. Soittamisen osalta on pyritty jakamaan työtä siten, että Elmeri vastaa rummuista, lauluista ja orkestraatioista ja Mikko hoitaa pääosin kitarat ja basson.
Millainen kokemus bändinne on livenä ja miksi yhtyeenne keikoille kannattaa tulla? Emme ole perinteinen bändi. Kun olemme saaneet tarvittavan määrän julkaisuja alle, rakennamme showmme teatterin lavalle yhdistäen musiikin, näytelmäteatterin ja videotuotannon. Käytännössä ns. bändi tullee olemaan enemmän taka-alalla varmistaen musiikin tasokkaan soitannan ja pääosassa on näyttelijät, joiden suoritus on osittain livenä, osittain videolla.
Uusimman levynne nimi: Sulkien värit -single

Avatkaa uuden levynne taustoja. Mikä on toiminut levyn inspiraationa? Caianian kolmannessa teoksessa Sulkien värit ollaan elämän merkityksellisyyden äärellä: mitä elämältämme haluamme? Haluammeko kitua aamusta iltaan vailla tarkoitusta vai voisimmeko luoda maailmaan jotain itsellemme ja toisillemme merkityksellistä? Mielikuva hyvästä elämästä koostuu monien muiden tärkeiden asioiden lisäksi vakiintuneesta ja miellyttävästä työstä, joka ei vie liikaa voimavaroja muulta elämältä. Liian moni käy töissä vain elättääkseen itsensä ja perheensä. Harvemmat pääsevät toteuttamaan unelmiaan työn kautta.
Minkä bändin kanssa lähtisitte kaikkein mieluiten kiertämään maailmaa? Haluaisimme nähdä itsemme ennemmin teattereissa kuin perinteisillä bändikeikoilla
Jos uudelta levyltä/vanhasta tuotannosta pitäisi suositella kahta biisiä, niin mitkä ne olisivat ja miksi? Olemme toistaiseksi julkaisseet vasta kolme teosta, jotka kaikki poikkeavat toisistaan melko paljonkin niin musiikillisesti kuin videotuotannonkin osalta. Suosittelemme katsomaan kaikki läpi.
Muita asioita, joita haluatte kertoa yhtyeestänne: Haluamme rikkoa perinteisen bändi-mielikuvan tekemällä asioita hieman eri tavalla. Olemme kumpikin soittaneet bändeissä yli 15 vuotta, joten se tie on tietyllä tavalla nähty. Caiania on taiteellinen yhteistyö, joka rakentuu Elmerin ja Mikon ympärille ja tottakai tulemme tekemään laajasti yhteistyötä eri taiteilijoiden kanssa. Haluaisimme saada aikaan aktiivisuutta eri taiteenlajien tekijöiden keskuudessa kutsumalla heitä mukaan rakentamaan teoksia kanssamme.
Minkälaiset terveiset haluatte lähettää lukijoille? Caiania kannattaa laittaa seurantaa, koska tulemme tarjoamaan jotain sellaista, mitä ei vielä ole Suomessa nähty.
Linkki yhtyeen kotisivulle: www.caiania.fi
Linkki yhtyeen somekanavalle: https://www.facebook.com/Caianiae
Linkki yhtyeen musiikkivideoon: https://youtu.be/wucbmsGt6IA
Linkki yhtyeen Spotify, Bandcamp tms. kanavalle: https://open.spotify.com/artist/6pONEAmtS36ZqjIgRfsS8K?si=-Kqe5MvuTeyAuJA6KhnIiA&nd=1

 

Kuva: Elmeri Kinnunen
Lähde: Metalliluolan haastattelulomake

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here