Guns N`Rosesin Hämeenlinnan keikka lähestyy – Paikalle saapuu yli 50 000 fania.

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja

KESÄN SUURIN ROCKTAPAHTUMA KOKOAA HÄMEENLINNAAN 55 000 GUNS N’ ROSES FANIA

Kesän suurin rocktapahtuma koetaan tänä vuonna jälleen Hämeenlinnassa, kun Guns N’ Roses fanit täyttävät Kantolan tapahtumapuiston ensi viikon lauantaina 1. heinäkuuta. Yhdysvaltalaisbändi tuo Suomeen suurmenestykseksi kasvaneen Not In This Lifetime -kiertueensa, joka vie bändin tänä kesänä 18 eurooppalaiskaupunkiin. Hämeenlinnan konsertissa lämmittelijöinä nähdään brittibändi The Darkness ja suomalaisylpeys Michael Monroe. Jättikonsertin liput hupenevat kovaa vauhtia, niitä on myynnissä Ticketmasterissa enää muutama sata – suosittelemme toimimaan nopeasti, mikäli lipunosto on vielä harkinnassa. Kantolan tapahtumapuistoon odotetaan 55 000 hengen yleisöä.

Ajantasaisimmat tiedot jättikonsertin käytännön järjestelyistä on koottu www.gnrfinland.fi-sivustolle, alla tärkeimpiä vinkkejä järjestelyihin liittyen.

AIKATAULU

Klo 15 avataan portit konserttialueelle ja aloitetaan turvatarkastukset. Ravintolat ja myyntipisteet aukeavat. Arvioidut soittoajat:

noin klo 18.45 Michael Monroe
noin klo 19.35 The Darkness
noin klo 20.45 Guns N’ Roses

Konsertin arvioitu päättymisaika on noin klo 24 aikaan.

Anniskelualue, ruokamyyntipisteet ja artistin kiertuetuotemyyntipisteet ovat avoinna koko konserttialueen aukiolon ajan. Kymmeniä tuhansia ihmistä keräävään jättitapahtumaan kannattaa saapua hyvissä ajoin jo heti iltapäivästä nauttimaan tunnelmasta, juomasta ja ruoasta. Hyvissä ajoin saapumalla välttää parhaiten myös turvatarkastuksiin illemmalla muodostuvat jonot.

SAAPUMINEN JA LIIKENNEJÄRJESTELYT

Jättikonserttiin saapuvan yleisön kannattaa tutustua www.gnrfinland.fi-sivustoon ja esimerkiksi saapumis- ja aluekarttaan huolellisesti jo ennakkoon. Hämeenlinnaan pääsee kaikkein kätevimmin julkisilla kulkuneuvoilla ja itse kaupungissa kaikki, myös konserttialue, on kävelyetäisyydellä.

Hämeenlinnaan kannattaa saapua jo päivällä! Visit Hämeenlinnan sivuilta löytyy vinkkejä mitä kaikkea kaupungissa voi tehdä. Ainakin kävelykatu Reskalle avautuva Guns N’ Roses ja Hanoi Rocks -fani-memorabiliaa esittelevä Guns on the Rocks – Rock’n’Roll Exhibition on fanien ykköskohde, näyttelyyn on vapaa pääsy.

Konserttialueelle saavutaan keskustasta kävelyreittiä Vanantie-Kantolankatu-Luukkaankatu-Puusepänkatu. Konserttialueen pääportti sijaitsee Puusepänkadulla. Suosittelemme varaamaan reilusti aikaa ja juhlamieltä, kävelymatka Hämeenlinnan rautatieasemalta pääporteille on noin 3 kilometriä. Pyöräilijöille on varattu pyöräparkkialue läheltä konsertin portteja Puusepänkadulla.

Hämeenlinnan keskustassa parkkitilaa on erittäin rajallinen määrä, joten suosittelemme autoilijoita jättämään autoja liityntäpysäköintipaikoille ja saapumaan Hämeenlinnaan julkisilla kulkuneuvoilla. Konserttivieraille on kuitenkin varattu rajallinen määrä parkkitilaa ja ne on suunniteltu saapumissuuntien (Helsinki, Tampere, Turku ja Lahti) mukaan. Autolla saapuvien kannattaa lukea ohjeistukset tarkasti etukäteen tapahtuman nettisivuilta. Liikenteen sujuvuuden kannalta on tärkeää seurata näitä ohjeistuksia ja tienvarsiopastuksia navigaattorin antamien ohjeistusten sijaan – vain näin voidaan varmistaa liikenteen uudelleenohjaus ruuhkatilanteissa. Suosittelemme varaamaan hyvin aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä Hämeenlinnassa on tapahtumapäivänä useampia poikkeuksia liikennejärjestelyissä ja ajoittaisiin ruuhkiin on syytä varatua.

Autoliikennettä Kantolassa rajoitetaan merkittävästi tapahtumapäivänä klo 15-02 välillä ja esimerkiksi Vanajantie on koko päivän yksisuuntainen Kantolankadun ja Valtatie 10:n liittymän välillä, jonka vuoksi sinne ei pääse kääntymään Valtatie 10:ltä. Pysäköintiä on rajoitettu Kantolassa konsertin rakentamisen ja purkamisen aikana 27.6.-2.7. Lähiteitä suljetaan liikenteeltä jo konserttipäivää edeltävänä päivänä ja niille on odotettavissa rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi. Tapahtuman järjestelyissä otetaan huomioon Kantolassa olevien liikeyritysten ja muiden toimijoiden työntekijöiden, asiakkaiden, asukkaiden ja vierailijoiden liikkuminen ja huoltoajo.

KARTAT

Kantolan tapahtumapuistoon voi tutustua etukäteen konsertin nettisivuilla: lähialueet  ja konsertin aluekartta.

KONSERTTIALUEEN PALVELUT

Suosittelemme lämpimästi saapumaan Kantolan tapahtumapuistoon jo hyvissä ajoin iltapäivällä nauttimaan kesäpäivästä, hyvästä ruoasta, anniskelualueen antimista sekä muista alueen palveluista, muiden GNR-diggareiden seurassa! Pop-Up-ravintolat ja Food Truckit palvelevat keikkavieraita koko tapahtuman ajan – herkkuja löytyy joka lähtöön aina artesaaniburgereista kala- ja kana-aterioihin, unohtamatta vegeherkkuja tai makkaraperunoitakaan. Osa konserttialueesta on rajattu anniskelualueeksi, josta löytyy perinteisten panimotuotteiden ja viinien lisäksi myös rockhenkinen drinkkivalikoima.

Myös useampia vessa-alueita, vesipisteet, tuotemyyntipisteitä, ensiapupiste, Löfbergsin kahvia ja Kolmen Kaverin jäätelöä löytyy. Maksullinen tavaransäilytys löytyy pääportin yhteydestä. Konserttialueelta pääportin tuntumasta löytyy infopiste, josta voi kysellä alueen palveluista sekä esimerkiksi löytötavaroiden perään.

YLEISÖN VARUSTEET

Aurinkoisella kelillä tärkeitä ovat päähine, aurinkolasit ja aurinkovoide. Kantolan tapahtumapuisto saattaa olla tuulinen, joten suosittelemme varustautumaan pitkähihaisella paidalla tai takilla. Sateenvarjojen tuominen on kielletty turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Sateisella kelillä yleisöä kehotetaan varustautumaan sadeasuin. Suosittelemme myös hyviä, säänmukaisia jalkineita, joilla jaksaa tallata koko keikkapäivän ajan.

Myyntipisteissä asioimisen nopeuttamiseksi suosittelemme ottamaan mukaan käteistä rahaa. Baarialueella ja myyntipisteissä käyvät myös yleisimmät pankki- ja luottokortit. Listausta sallituista ja kielletyistä varusteista ja muista käytännön vinkeistä löytyy tapahtuman nettisivuilta.

KONSERTIN PÄÄTYTTYÄ

Konsertti päättyy noin klo 24 aikaan. Lukuisat ravintolat palvelevat konserttiyleisöä Hämeenlinnan keskustassa myös konsertin päättymisen jälkeen.

VR ja Onnibus ovat järjestäneet lisäliikennettä konsertin päättymisen jälkeen. VR on esimerkiksi järjestänyt useampia lisäjunia Helsinkiin ja Tampereelle. Suosittelemme hankkimaan liput pikaisesti jo ennakkoon, sillä osa junavuoroista on jo loppuunvarattuja. Lisäksi Live Nation Events Clubilla on tarjolla Matkaraketteja Helsingin, Tampereen ja Turun suunnista tuleville konserttivieraille.

VR – www.vr.fi
Onnibus – www.onnibus.com
Events Club – www.eventsclub.fi

Myös majoitusta on Hämeenlinnassa vielä saatavilla. Tapahtumapuiston kupeeseen nousee myös paljon toivottu leirintäalue Kantola Event Camping, josta löytyy lisätietoa täältä. Muut majoitusvaihtoehdot suosittelemme tarkastamaan täältä.

LIPUT

Konsertin lippuja on myynnissä enää muutama sata Ticketmasterissa, kannattaa siis toimia nopeasti.

Perusliput: palvelumaksuineen alkaen 89,50 euroa
Lisäksi saatavilla VIP-paketteja, Golden Circle -liput on loppuunvarattu.
Ikäraja konserttiin on 5 vuotta. Alle 14-vuotiaat vain täysi-ikäisen huoltajan seurassa. Jokainen alueelle tulija tarvitsee oman lipun.

Pysy ajan tasalla konsertista!
www.gnrfinland.fi
Facebook-tapahtuma
Twitter ja Instagram: @livenationfi
#GNRFinland
#GnFnR
#Kantolaan

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here