Exlibris feat. Riku Turunen esittelee ensimmäisen näytteen tulevalta levyltä

MAINOS:Puolalalainen voimametallikokoonpano Exlibris on julkaissut ensimmäisen näytteen tulevalta albumilta. Kappaleesta ”Gravity” tarjoillaan kuunteluun esituotantodemo. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen levy laulaja Riku Turusen kanssa. Ensimmäinen varsinainen studiosessio toteutuu huhtikuun lopussa rumpuosuuksien viimeistelyä varten. Levy valmistuu kesän aikana ja julkaisu tapahtuu loppuvuodesta.

Turunen kertoo Metalliluolalle levyn edistymisestä sekä “Gravity” kappaleesta:

Exlibris-leirissä ollaan päästy viimein syksyn Harmony Of The Saints -kiertueen jälkeen aloittelemaan uuden albumin tekoprosessia. Viimeisen parin kuukauden aikana on saatu esituotantodemot tehtyä hyvälle mallille, ja uutta materiaalia syntyi loppujen lopuksi lähes parinkymmenen biisin verran.

Ajateltiin, että tällä kertaa pidämme fanit mukana tuotantoprosessissa tarjoilemalla maistiaisia seuraavalta albumilta jo näiden esituotantodemojen muodossa. Näin jengi pääsee käytännön tasolla kuulemaan miten biisit elävät ja muuttuvat matkan varrella ennen kuin ne naulataan lopullisesti painetun levyn kansien väliin.

Esituotantodemo tarkoittaa tässä kohtaa sitä, että olemme bändin tyyppien kesken kukin äänitelleet omat osuutemme ja näkemyksemme nauhalle omissa kotistudioissamme, kokeiltu mikä toimii ja mikä ei. Toiset tekevät tätä treenikämpällä ”livenä”, mutta meille tällainen etätuotanto sopii paremmin. Tuotannon laatu on tosiaan osastoa ”itse kun tekee, niin saa niin hyvän kuin osaa”, joten herkimmät kermaperseiset kultakorvat varmaankin löytävät siltä osastolta varmasti jotain huomauttamista. 😉

Ensimmäinen maistiainen on nimeltään “Gravity” ja se edustaa uudesta materiaalista hieman progrempaa ja mahtipontisempaa puolta. Perinteisemmän sankarihevin suurkuluttajien ei kannata säikähtää, sillä myös suoraviivaisempaa kovaa-ja-korkealta -materiaalia on levylle kyllä tulossa!

Rokkenroll!

Kuuntele ”Gravity” alta:

Exlibris:

Riku Turunen – lead and backing vocals
Daniel Lechmański – guitars and backing vocals
Piotr Sikora – keyboards, orchestration and backing vocals
Piotr Torbicz – bass
Grzegorz Olejnik – drums

Exlibris Facebookissa.

Kuvat: Robert Grablewski & Toni Salminen/Metalscope.fi

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.