End Time Design – Sigils EP (2015)

MAINOS:[three_fourth]End Time Design – Sigils EP (2015)

Vuonna 2012 perustettu Seinäjokelainen End Time Design on julkaissut urallaan pari demoa ja nyt oli aika pistää pihalle ensimmäinen Ep nimeltään Sigils. Heti alkuun käy selväksi, että yhtye on tosissaan eikä mistään pyhäpäivien projektista ole kysymys. Bändi itse tituleeraa musiikkiaan death metalliksi, johon on upotettu vaikutteita eri metalligenreistä kuin myös metallimusiikin ulkopuolelta.

Ei käy kieltäminen etteikö End Time Design kokeile tarjota laaja-alaista musiikillista elämystä. Musiikista on kuultavissa progressiivisia vaikutteita, jotka eivät vielä täysin istu sovituksellisesti paikoilleen. Syntikan käyttö modernissa metallissa voi aluksi vierastuttaa, mutta lopulta sen mukana olo ei vie niin suurta huomiota kuin miltä se alkuun tuntui.

Onko yhtye tässä vaiheessa uraa lähtenyt kumminkin tavoittelemaan liian suurta palaa? Välillä kuultavat fuusiojazz-vaikutteet ovat ideana hyvä, mutta jotenkin vielä kovin irrallisen kuuloisia. Kehityskäyrä on selvästi noususuuntainen, mutta yhtye vielä paikkaansa etsivä. Hienosäätöä ja sovituksellista tarkkuutta Sigils vielä kaipaisi.

Parhaimmillaan End Time Design paahtaa menemään mallikkaasti hyvien riffien ja tempo muutosten turvin. Laulaja Oskari Grahn käyttää ääntänsä monipuolisesti, vaikka korkeammat rääkynyt eivät vielä täysin lähdekään.  Soitannallisesti koko bändi puhaltaa hyvin yhteen ja rytmikitaristi Jenni ansaitsee naispuolisena jäsenenä huomion. Ep:n neljästä kappaleesta parhaimmiksi nostan edellämainitun sekä ”World Consumedin”, jonka raskaat sekä nopeammat revitykset yhdistyvät hienosti melankoliseen tunnelmointiin.

Tuotannollisesti tummasävytteinen Sigils on hyvää keskitasoa. Yhtyeellä riittää rohkeutta liikkua ydinosaamisalueensa ulkopuolella. Lopulta Sigils on kumminkin eri sävytteistä huolimatta vain hyvä julkaisu, jossa ideat vielä karkaavat toteutukselta. Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa siirtoa, koska potentiaalia kumminkin löytyy.

2 ½ / 5

Juha Karvonen

BW-7
[/three_fourth]
[one_fourth_last]
End-Time-Design-2015-1
1. 616
2. Swarming
3. Sacrifice
4. Ritual
5. World Consumed
[/one_fourth_last]

Profiili | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-