Doom metal -yhtye Orbiterilta uutta musiikkia: ”Bone to Earth” on kappale ihmisluonteen kahtiajakoisuudesta.

Kuva: Pauli Boström
MAINOS:Tiedote 28.11.2019

Helsinkiläinen Orbiter julkaisi uuden ”Bone to Earth” -singlen. Kappale on ennakkomaistiainen yhtyeen tulevalta debyytti-EP:ltä ”The Deluge”, joka julkaistaan 29. tammikuuta.

”Bone to Earth” kertoo ihmisluonteen kahtiajakoisuudesta, jossa toisiinsa kietoutuvat sekä itsetuhoisuusvietti että viisauden etsimisen kaipuu. Kappaleen jumitteleva ja kiirehtimätön raskas riffittely yhdistyy hypnoottisesti yhtyeen uuden vokalistin Carolin Kossin kuulaaseen lauluääneen. Huhtikuussa kokoonpanoon liittynyt Koss on Saksasta kotoisin oleva, nyttemmin jo pitkään Suomessa asunut taiteilija, elokuvantekijä ja laulaja.

Tuleva neljän kappaleen EP sisältää aiemmin julkaisematonta materiaalia yhtyeen alkutaipaleelta sekä aivan tuoreita Kossin kanssa tehtyjä sävellyksiä, jotka viitoittavat tietä myös yhtyeen tulevaisuuteen.

Orbiter on perustettu vuodenvaihteessa 2014-2015. Yhtyeen vaikutteina ovat toimineet muun muassa genren kantaisä Black Sabbath, 90-luvun stoner-bändit kuten Kyuss, sekä 2000-luvun uudemmat doom-yhtyeet. Lisäksi vaikutteita on ammennettu psykedeelisen ja progressiivisen rockin puolelta. Orbiterilta on aiemmin ilmestynyt omakustanteina kolme singleä, joista viimeisimpänä alkuvuodesta 2019 julkaistu ”Anthropocene”.

Yhtyeen voi nähdä keikoilla seuraavanlaisesti:

30.11.19 Ravintola La Barre, Joensuu
11.1.20 UUS HOI SIE, Lappeenranta
10.4.20 Ravintola Cactus, Helsinki
23.5.20 Henry’s Pub, Kuopio

Orbiter:
Carolin Koss – Laulu
Alexander Meaney – Kitara
Jere Remes – Kitara
Tuomas Talka – Basso
Sami Heiniö – Rummut

https://www.facebook.com/orbiterconnection/

Kuva: Pauli Boström

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.