Dimmu Borgir ja Children Of Bodom esiintyivät Helsingin Lepakossa 20 vuotta sitten

Helsingin Lepakossa todistettiin Halloween-iltana 20 vuotta sitten yhdeksi kotimaan myyttisimpiin kuuluneita keikkailtoja, kun Norjan johtava black metal –yhtye Dimmu Borgir ja livedebyyttinsä suuremmissa ympyröissä tehnyt kotimaan melodisen death metallin tuleva lippulaiva Children Of Bodom kohtasivat pääkaupungin yössä.

Dimmu Borgir kiersi tuolloin legendaarisen ”Enthrone Darkness Triumphant”– levyn suosion vanavedessä ja oli esiintynyt ensimmäistä kertaa Suomessa Helsingin Tavastialla huhtikuussa 1997. Children Of Bodom oli vasta julkaissut ensimmäisen albuminsa ”Something Wild”, mutta jo edellisen Inearthed-muotonsa myötä Alexi Laiho ja kumppanit olivat aiheuttaneet liikettä kotimaisilla metallimarkkinoilla. Dimmu Borgir kuului myös Laihon suuriin suosikkeihin, joten nouseminen samalle lavalle idoliensa kanssa oli kova merkkipaalu nuorelle yhtyeelle. Kyseessä oli Bodomille ensimmäinen suuremman metalliyleisön edessä tapahtunut esiintyminen.

Alexi Laiho kommentoi myöhemmin Radio Rockille Dimmu Borgirin ”Enthrone Darkness Triumphant” –levyn merkitystä:

”Enthrone Darkness Triumphant” on yksi lempilevyistäni black metallin saralla ja samalla yksi genren tärkeimmistä teoksista. Se oli ensimmäinen levy, joka teki black metallista mainstreamia, eikä todellakaan huonolla tavalla. En todellakaan ruvennut silloin kiukuttelemaan, että ”sell out”.

Nuorison pääkaupungin yhtenä johtavimmista kulttuurikohtauspaikoista vuosikymmeniä toiminut Lepakko purettiin lopullisesti vuonna 1999.

Dimmu Borgirin setti Lepakossa 31.10.1997 noudatti todennäköisesti seuraavaa perusrunkoa:

Spellbound (By The Devil)
In Death’s Embrace
Dødsferd
Master Of Disharmony
Entrance
Tormentor Of Christian Souls
Mourning Palace
Alt Lys Er Svunnet Hen
A Succubus In Rapture
Prudence’s Fall

Alta katsottavissa Dimmu Borgirin haastattelu Jyrki-ohjelmassa huhtikuun 1997 ensimmäisen Suomen vierailun yhteydessä sekä ammattikalustolla kuvattu Kölnin konsertti 31.3.1997:

Alla puolestaan Children Of Bodomia livenä Helsingin Tavastialta 27.12.1997 sekä Alexi Laihon ja Alexander Kuoppalan haastattelu Metalliliitosta loppuvuodelta 1997, jossa Lepakon keikka mainitaan kohdassa 11.50:

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.