Darkwoods My Betrothed julkaisi toisen singlensä ”Murktide and Midnight Sun”

Kuva: Antti Iivonen
MAINOS:Tiedote 6.10.2021

Maailmanlaajuisen kulttistatuksen saavuttanut black/epic metal -yhtye Darkwoods My Betrothed julkaisi toisen singlensä 12. marraskuuta ilmestyvältä albumilta ”Angel of Carnage Unleashed”. Tuore lohkaisu ”Murktide and Midnight Sun” tarjoaa kuulijalleen edeltäjäänsä “In Evil, Sickness and in Grief” folkmaisemman melodisen laulun ympärille rakentuvan eeppisen teoksen.

Meille oli albumin single-lohkaisuja valitessa erittäin tärkeää, että ne edustavat yhtyeen koko tyylillistä kirjoa: kuinka musiikki kuulostaa saman yhtyeen tuottamalta, vaikka se vaihtelee nopeista blastbeat-pohjaisista mustametallimessuista eeppisiin melodiseen lauluun nojaaviin hymneihin. Eeppiset biisit ja melodinen laulu ovat aina olleet tärkeä osa Darkwoodsin soundia ja uusin single ’Murktide and Midnight Sun’ on ehdottomasti hienoimpia ja tarttuvimpia eeppisiä biisejämme”, yhtye kertoo.

Angel of Carnage Unleashed” ilmestyy 12. marraskuuta 2021 Napalm Recordsin kautta ja sisältää kahdeksan uutta biisiä, jotka on säveltänyt yhtyeen vuonna 1993 perustanut kolmikko Pasi Kankkunen, Jouni Mikkonen ja Teemu Kautonen. Merkittävän taiteellisen panoksen biisien syntyprosessiin on antanut myös aiemmin sessiomusiikkona, mutta nyt bändin vakituisena jäsenenä toimiva kosketinsoittaja Tuomas Holopainen.

Albumin sanoitukset pohjaavat maamme synkimpään ajanjaksoon, Suureen Pohjan sotaan (1700-1721). ”Käytimme päälähteenä historioitsija Teemu Keskisarjan kirjaa ’Murhanenkeli’ (Siltala), josta ammensimme sekä historiallista kontekstia että tarinoita yksittäisten ihmisten kokemuksista tuona ehkä Suomen historian synkimpänä (ja yllättävän unohdettuna) ajanjaksona”, sanoitukset yhdessä kirjailija-antropologi Steven Parhamin kanssa ideoinut basisti Teemu Kautonen kertoo.

Angel of Carnage Unleashed
1. Name the Dead
2. In Evil, Sickness and in Grief
3. Murktide and Midnight Sun
4. You Bitter Source of Sorrow
5. Where We Dwell
6. In Thrall to Ironskull’s Heart
7. Massacre
8. Black Fog and Poison Wind
9. Outro

Kokoonpano: 
Pasi Kankkunen: laulu, kitara
Jouni Mikkonen: kitara
Teemu Kautonen: basso, taustalaulu
Tuomas Holopainen: koskettimet
Kai Hahto: rummut (sessio)

Kotisivut
Facebook
Instagram


Lähde: One Step Ahead Promotion
Kuva: Antti Iivonen

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.