Darkwoods My Betrothed tekee kahden vuosikymmenen jälkeen paluun

Loppuvuodesta julkaistava albumi "Angel of Carnage Unleashed" pohjaa maamme synkimpään ajanjaksoon, Suureen Pohjansotaan ja sen aikalaisten kokemuksiin.

Kuva: Antti Iivonen
MAINOS:Tiedote 8.6.2021

Yli kaksi vuosikymmentä kestäneen hiljaisuuden jälkeen Kiteeltä lähtöisin oleva ja maailmanlaajuisen kulttistatuksen saavuttanut black/epic metal -yhtye Darkwoods My Betrothed tekee pitkään odotetun paluun uuden studioalbumin myötä.

”Angel of Carnage Unleashed” ilmestyy 12. marraskuuta 2021 Napalm Recordsin kautta ja sisältää kahdeksan uutta biisiä, jotka on säveltänyt yhtyeen vuonna 1993 perustanut kolmikko Pasi Kankkunen, Jouni Mikkonen ja Teemu Kautonen.

”Meille oli erityisen tärkeää, että comeback-levyllä on mukana nimenomaan alkuperäiskokoonpano ja jokainen meistä kirjoittaa levylle suunnilleen saman verran musiikkia – aivan kuten teimme vuoden 1996 ’Autumn Roars Thunder’ -albumilla”, kertoo yhtyeen laulaja ja kitaristi Pasi Kankkunen.

Merkittävä lisä alkuperäiskokoonpanoon on Tuomas Holopaisen mukaantulo bändin täysjäsenenä. ”Tuomashan oli kaikilla aiemmilla levyillä mukana sessiomuusikkona. Nyt hän oli mukana ideoimassa paluuta alusta saakka, ja siten oli ehdottoman luontevaa Tuomaksen olla mukana täysjäsenenä. Hän myös toi luovaan prosessiin merkittävän panoksen,” selventää yhtyeen toinen kitaristi Jouni Mikkonen.

Lisää ”wanha porukka koossa jälleen” -henkeä luo se, että albumin äänitti ja miksasi jo yhtyeen ensimmäisen demon vuonna 1993 äänittänyt Tero ”TeeCee” Kinnunen.

Albumin sanoitukset pohjaavat Suuren Pohjansodan (1700-1721) ihmisen historiaan. ”Käytimme päälähteenä historioitsija Teemu Keskisarjan kirjaa ’Murhanenkeli’ (Siltala), josta ammensimme sekä historiallista kontekstia että tarinoita yksittäisten ihmisten kokemuksista tuona ehkä Suomen historian synkimpänä (ja yllättävän unohdettuna) ajanjaksona”, sanoitukset yhdessä kirjailija-antropologi Steven Parhamin kanssa ideoinut basisti Teemu Kautonen kertoo.

Uuden levyn ensimmäinen singlelohkaisu ”In Evil, Sickness and in Grief” ilmestyykin osuvasti Suuren Pohjansodan päättäneen Uudenkaupungin rauhan 300-vuotispäivänä 30. elokuuta 2021.

Kokoonpano:
Pasi Kankkunen: laulu, kitara
Jouni Mikkonen: kitara
Teemu Kautonen: basso, taustalaulu
Tuomas Holopainen: koskettimet
Kai Hahto: rummut (sessio)

Kotisivut
Facebook
Instagram


Lähde: One Step Ahead Promotion
Kuva: Darkwoods My Betrothed

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.