Cut Wide Open – Last Man Standing EP (2015)

[three_fourth]Vuodesta 2009 metallista sekasortoaan työstänyt espoolaisryhmä Cut Wide Open pisti pihalle kolmannen ja myös tähän asti parhaimman julkaisunsa. Jos aikaisemmat kaksi demoa vielä haki suuntaansa, niin nyt palaset loksahtelevat paikoilleen ja rauta murenee jyräyksen alla.

Yhtyeen genremääritelmät liikkuvat jossain death metallin ja core-alalajien viidakossa. Cut Wide Open on saanut EP:lle kolme kappaletta joista jokainen seisoo tukevasti omalla paikallaan. Kuulijaa ravistellaan paikoin oikein kunnolla ja riffit vyöryvät päälle kuin yleinen syyttäjä. Kappalerakenteet on pidetty (onneksi) hallinnassa eikä biiseissä kuulla mitään ylimääräistä haahuilua.

Bändi käyttää musiikissaan tuttuja ja turvallisia ratkaisuja. Breakdownien johdolla tahtia toisinaan hiljennetään ja laulaja Oskari Pihlajaniemi kirkuu, örisee, murisee ja myös puhuu biisien aikana. Bändi ilmeisesti tiedostaa laulajansa potentiaalin ja vokaalit ovat nostettu miksauksessa mielestäni liian pinnalle. Musiikillisesti jälki on kumminkin raskasta, vaikka aavistuksen kumea soundimaailma viekin viimeisen terän pois.

Cut Wide Openilla asiat kunnossa aina tyylikästä kansikuvaa ja logoaan myöten. Soitto on mallikasta ja bändillä on selkeä visio tekemisestään. Vaikka mitään omaperäisintä kamaa yhtye ei tarjoilekaan, niin Last Man Standing EP on ehdottomasti tutustumisen arvoinen pienjulkaisu.

4-/5

Juha Karvonen


[/three_fourth]
[one_fourth_last]
cut wide open 2
1. Last Man Standing
2. Show Me The World
3. Old School, New School, Fuck You[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-