Crimson Sunin odotettu toinen levy ”Fates” nyt ulkona

Kuva: Janica Lönn

Tiedote 24.1.2020

”Emme aio jäädä yhden levyn ihmeeksi – emmekä edes kahden”

Kotimaisen Crimson Sunin uutta levyä on odotettu hartaasti. Kotkalaisen metalliyhtyeen debyyttilevy ”Towards The Light” (2015) sai toinen toistaan kehuvampia arvioita, ja vuonna 2017 julkaistun ”The Spirit of Unchainable” -EP:n kappale ”Forever and Away” on sekin kerännyt jo yli puoli miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Modernilla ja voimakkaalla musiikillaan määrätietoisesti eteenpäin jyräävä Crimson Sun vastaa nyt odotuksiin: ”Fates”-levy on julkaistu.

Metalliluolan tuoreen arvion saa lukuun linkistä.

Kitaristi Joni Junnila kertoo:

Meiltä on kysytty usein, miksi edellisen levyn jälkeen kului 4,5 vuotta ennen seuraavan ilmestymistä. Loppujen lopuksi levynteko alkoi kuitenkin jo heti EP:n ilmestymisen jälkeen, eli ei tässä kovin kauan ehditty paikoillaan olla. Lisäksi suuret elämänmuutokset, kuten perheiden perustamiset, uudet suhteet, lähiomaisten menetykset, kotien rakentamiset, uudet työpaikat ja muut suuret asiat yhtyeen sisällä pitkittivät albumin julkaisua.

Samoihin tilanteisiin viittaavat osittain myös kappaleiden lyriikat ja albumin nimi ”Fates”: levy käsittelee ihmiskohtaloita ja ympäröivää maailmaa.

Osassa lyriikoissa inspiraationa toimivat tosielämän tapahtumat, mutta metaforilla kerrottuna. Tällä halusimme jättää kuuntelijoille mahdollisuuden samaistua niihin ja löytää mahdollisesti yhteyksiä oman elämän tapahtumiin. Albumin nimi ”Fates” niputtaa mielestämme mainiosti yhteen nämä teemat.

Ensimmäiseen levyyn verrattuna yhtyeen tyyli on aavistuksen muuttunut – kuusikieliset kitarat korvattiin kahdeksankielisillä, mutta instrumenteista pyrittiin kuitenkin saamaan iso ääniskaala käyttöön. Sävellysvastuussa olivat kitaristi Junnila ja rumpali Rantavuo; sanoitukset taas hoidettiin koko bändin voimin.

Crimson Sun pitää tuoretta kakkoslevyään monellakin tapaa tärkeänä julkaisuna debyyttilevyn menestyksen jälkeen.

”Fates” on meille hyvin tärkeä. Se edustaa jatkuvuutta ja kehitystä ja on todiste siitä, että pystymme ylittämään henkilökohtaiset vaikeudet ja tekemään haluamaamme musiikkia suurtenkin elämänmuutosten keskellä. Lisäksi levy edustaa meille seuraavaa isoa askelta, jolla pyrimme lyömään jalkaamme entistä tiukemmin musiikkikentän ovien väliin.

Joissakin ensimmäisen levyn arvosteluissa pelättiin, että Crimson Sun jäisi yhden levyn ihmeeksi. ”Fates” toivon mukaan todistaa uusille kuulijoille sekä bändiä jo ennestään seuranneille sen, että näin ei todellakaan ole. Crimson Sun kehittyy ja kasvaa eikä jää yhden, ei edes kahden levyn ihmeeksi.

Fates-levyn virallinen julkaisukeikka on perjantaina 31.1. Helsingissä Bar Loosessa, jossa menossa ovat mukana myös Awake Again ja Keoma. Lisäksi Crimson Sun nähdään Oulun Hevimestassa 7.3. mukanaan Merta sekä loppukesästä Dark River Festivalilla. Lisää keikkapäivämääriä julkaistaan kevään edetessä.

Crimson Sun on:
Sini Seppälä – laulu
Joni Junnila – kitara
Jukka Jauhiainen – basso
Antti Rantavuo – rummut
Miikka Hujanen – koskettimet

https://www.crimsonsun.fi/
https://www.facebook.com/crimsonsunband/
https://www.instagram.com/crimsonsunband/

Kuva: Janica Lönn

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän