Yhdysvaltalainen Body Count tasapainoilee rapmetallin, hc-punkin ja thrashin rajaseuduilla kattaen rankkoja tarinoita jengielämästä ja aiheuttaen kohuakin esimerkiksi debyyttilevyn “Cop Killer” -kappaleellaan. Bändi aloitti uransa jo 1990-luvulla ja oli muun muassa Downsetin ja Cypress Hillin kanssa selkeä suunnannäyttäjä tahi syntipukki tulevalle nu-metal aallolle limpbizkiteineen. Body Count ei kuitenkaan koskaan ole ollut turhan sliipattu seuraajiinsa nähden. Sen sijaan, se on pystynyt pitämään katu-uskottavuutensa yhdistelemällä raakoja metalliriffejä hip hop-aihioihin niin, että perusmetallijamppakin voi arvostaa bändiä menettämättä kasvojaan.

“Bloodlust” on orkesterin kuudes pitkäsoitto ja on mitä todennäköisimmin gangsterimetallin yksi kovimpia tekeleitä vuosikausiin. Tosin kilpailijoita ei taida nykypäivänä hirveästi löytyä.
Näitäkin bändejä tosin tarvitaan. Samaa on ajatellut myös Dave Mustaine tiluttaessaan komean soolon levyn avausraitaan ”Civil War” sekä Max Cavalera vieraillessaan hitaammin möyrivässä “All Love Is Lost” kappaleessa ja Randy Blythe osallistuessaan raivoisasti paahtavaan “Walk With Me…” biisiin, joka on selkeästi yksi levyn kovimmista mätöistä.

Ice-T on itsessään jo melkoinen monitoimiosaaja ja oiva nokkamies, jonka soundi sopii hyvin alavireiseen metalliin ja isoihin riffeihin. Bändin muut gangstat, etenkin Body Countin toinen perustajajäsen, kitaristi Ernie C on rakentanut biisien ympärille toimivan kitaramaailman sooloineen. Levy pysyy peruslinjassaan eikä rönsyile.

”Bloodlustilla” loikitaan sopivassa suhteessa hitaasta raastamisesta nopeaan viiltelyyn. Siinä missä “Here I Go Again” hieman tuntuu jämähtävän paikoilleen “No Lives Matter” on takuuvarma liveveto ja pitää tiukasti lonkeroissaan. Tittelibiisi “Bloodlust” maalailee rankan ja valistavan maailmankuvan ihmisen tappamismentaliteetista. Bändillä on edelleenkin painavaa sanottavaa eikä sorru sanoituksissaan pahoihin ylilyönteihin. Muutaman “fuckin” olisi voinut poistaa ja keksiä ehkä jokin muu lyyrillinen riipaisu sanoman perille viemiseen.

Ja sitten se “Raining In Blood/Postmortem”. Ei valittamista. Ei todellakaan. Klassikkopotpuriin on saatu soundit ja runtu kohdilleen Ice-T:n hoitaessa charmantisti tonttinsa. Poljento pysyy sopivan tahdikkaana ja bändi on kovassa tikissä.

Body Countista diggailevan pitää olla hieman takki auki ja sietää pientä epävarmuutta ja hämmentyneisyyttä omasta musasuuntautuneisuudestaan. “Bloodlust” on kuitenkin totisen rehellinen levy ja niin vahvasti metallipainotteinen, että mahdollinen positiivinen mielipide on vaivatonta perustella itselleen ilman tunnon tuskia.

8/10

Pete Alander

1. Civil War (ft. Dave Mustaine) (04:27)
2. The Ski Mask Way (03:36)
3. This Is Why We Ride (05:28)
4. All Love Is Lost (ft. Max Cavalera) (03:37)
5. Raining In Blood / Postmortem (04:34)
6. God, Please Believe Me (01:25)
7. Walk With Me… (ft. Randy Blythe) (03:08)
8. Here I Go Again (03:33)
9. No Lives Matter (04:26)
10. Bloodlust (03:35)
11. Black Hoodie (03:30)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here